September 2, 2013

Herkkuleipä ilman vehnäjauhoja

Sain perjantai-iltana päähänpiston alkaa leipoa leipää! Ennen en ollut tehnyt muutakuin pari kertaa sämpylöitä itse, mutta nyt halusin kokeilla vähän jotain erilaista. Halusin tehdä leivän ilman vehnäjauhoja, ettei leivästä tulisi jotain epäterveellistä pullamössöä. Valitettavasti monet reseptit netissä olivat täynnä vehnäjauhoja ja hiivaa, joten väsäsin ihan oman reseptin! Aika uskalias veto kun ei oo mitään kunnon kokemusta leivän tekemisestä :D

Ei päältä päin mitään kovin esteettisen näköstä, mutta oikeasti herkkua!!
Seesaminsiemenet kruunasivat koko komeuden :)

Herkkuleipä ilman vehnäjauhoja

-1 dl ruisjauhoja
-1 dl maissijauhoja
-2 dl kaurahiutaleita (itse käytän luomua)
-0,5 dl pellavarouhetta
-2 keskikokoista porkkanaa raastettuna
-0,5 tl suolaa
-1,5 tl leivinjauhetta
-1 muna
-1,5 dl maitoa
-2 rkl oliiviöljyä

-vuoan voiteluun tilkka oliiviöljyä
-seesaminsiemeniä

Raasta porkkanat ja sekoita raasteen joukkoon kaikki muut märät ainekset. Sekoita eri kulhossa kuivat ainekset keskenään ja yhdistä märkien kanssa. Voitele leipävuoka oliiviöljyllä ja ripottele pohjalle ja sivuille seesaminsiemeniä. Voit halutessasi korvata seesaminsiemenet vaikka pellavan-, auringonkukan-, kurpitsan- tms. siemenillä. Myös taikinaan voi lisätä mitä tahansa siemeniä! Kaada taikina vuokaan ja levitä. Paista 175 asteessa 30-40 min. Anna jäähtyä paiston jälkeen muutama minuutti ja kumoa sitten.
Tämä leipä on parasta tuoreena ja lämpimänä :) Maistuu kyllä myös seuraavana päivänäkin! Kaksinkertaisena tästä saa varmasti mehevämmän ja isomman! Reseptin löydät myös Kotikokista.

Terveisin,
Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥