Thursday, December 19, 2013

Napalävistys

Sain (aikaisena joululahjana Markukselta) napalävistyksen :) Miksi otin sen juuri tällaiseen aikaan? Päätöstäni veivät eteenpäin se, että Porin Vyömestassa, jossa tämän otin, oli mukava tarjous. Hintaa tälle lävistykselle korun kanssa tuli 30 €. Mielestäni hyvä hinta! Oon jo jonkin aikaa napakorusta haaveillutkin ja ystäväni Maija otti myös pari päivää ennen mua napakorun ja innosti mua ottamaan myös. Nyt on molemmilla lävistetyt navat ;) Otin lävistäjän suosittelemana muovikorun, koska sen kanssa iho paranee nopeammin ja muovinen myös myötäilee paremmin ihon liikkeitä kuin metallinen. 
Kävin päivä ennen lävistyksen laittoa samassa paikassa kyselemässä napalävistyksestä yleisesti ja myyjä sanoi, että jos jännittää kovasti, kannattaa syödä jotain makeaa ennen kuin tulee lävistettäväksi. Tämä siksi, että on yleistä että lävistyksen teon jälkeen moni saattaa tuntea olonsa ihan mukavaksi, mutta kun nousee tuolista, saattaa pyörtyä kropan alhaisten sokeriarvojen takia kun jännitys laukeaa. Itse en kovin helposti pyörry enkä ole koskaan pyörtynytkään, mutta otin neuvosta vaarin ja herkuttelin! Lävistäjä oli todella mukava nuori mies, joka heitti läppää sanomalla ettei tiedä mikä on napaläväri eikä osaa sellaista tehdä :D Voin kertoa että jännitti, koska mua inhottaa ihan perus verikokeenkin ottaminen käsivarresta!
En voi uskoa, ettei lävistäminen sattunut. Nipistihän se aikalailla mutta ei sattunut! Se on vaan se ajatus siitä, että 1,6 mm paksu neula tunkeutuu ihon läpi :o Se inhottaa. En uskaltanut katsoa lävistäjän työskentelyä missään vaiheessa vaan pidin silmät visusti kiinni. Lävistäjä sanoikin jossain vaiheessa että onpas sulla keskittynyt ilme :D Koko homma oli todella nopeasti ohi ja lävistäjä sanoi ettei aio kiduttaa enempää! Verta ei tullut tippaakaan, eikä ole vieläkään tullut. Lävistäjä näytti mulle sitä jotain pientä putkiloa, minkä kanssa iho lävistetään, sen avulla itse neula ei osu ihoon melkein ollenkaan, minkä ansiosta vertakaan ei tule. Huh! Myyjä kehotti huilailemaan vielä hetken. Noustuani olo oli mukavan helpottunut, eikä huimannut yhtään :)
Lävistyskohta ei ole ollenkaan kipeä, mutta jos menee liian kumaraan asentoon tai venyttää mahaa liikaa, niin se saattaa nipistää hiukan, mutta muita ongelmia ei ole :) Helppohoitoinenkin tämä on, lävistäjän mukaan puhdistamiseksi riittä se, että käy suihkussa :) Maijan kanssa ihmeteltiin kuinka erilaisia ohjeita eri lävistysliikkeistä saa, nimittäin 4-Ever Sunissa Maijalle suositeltiin montaa eri puhdistusainetta (jopa suuvettä), joilla aluetta tulisi puhdistaa. Mulle sen sijaan sanottiin, että ei missään nimessä minkäänlaisia aineita, koska puhdistusaineen rippeet saattavat kerätä vain lisää bakteereja, näin ollen pelkkä vesi riittää.

Ensimmäinen yö napakorun kanssa oli aika varomista :D Vielä kun siihen ei ole kunnolla tottunut. Kylkeäkin käänsin mahdollisimman varovasti :D Loppujen lopuksi oon todella tyytyväinen, että uskalsin mennä lävistettäväksi, on tää sen verran upea ;)

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥