December 24, 2013

Vähän parempi joulutorttutaikina

Ajattelin vähän päivittää omaa (ja ehkä teidänkin) perinteistä joulutorttunäkemystä. Aina ei ole pakko ostaa kaupan pakastealtaasta niitä levyjä, vaan taikinan voi tehdä itsekin! Tässä siis mehevä taikinaohje itsetehtyihin tähtitorttuihin.

DIY joulutorttutaikina

-5 dl täysjyvävehnäjauhoja
-1 tl leivinjauhetta
-250 g voita
-2 dl vispikermaa
-1 muna voiteluun
1. Vatkaa ensin kerma vaahdoksi. Yhdistä keskenään jauhot ja leivinjauhe.
2. Yhdistä jauhoseos pehmeään voihin. Lisää sitten kermavaahto, älä sekoita liikaa, ettei taikina sitkisty.
3. Muotoile taikinasta suorakaide, kääri se kelmuun ja anna olla jääkaapissa noin tunnin verran. Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä neliön muotoisia pohjia ja taittele haluamasi näköisiä torttuja. Lisää paistonkestävää hilloa/marmeladia. Me käytettiin mustikkaa ja luumua :)
4. Voitele tortut kananmunalla ja paista 200 asteessa (uunin yläosassa) noin 8 minuuttia. Kun laitat tortut tarjolle, voit halutessasi koristella ne tomusokerilla :)


Iloista joulua lukijoilleni! :)

Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥