Thursday, September 26, 2013

Megasalaatti

Tehtiin muutama päivä sitten tälläinen tosi ruokaisa salaatti. Ainesosia nyt voi vaihdella ite miten lystää, kunhan tavaraa on reilusti!

Meillä ainesosina oli:
-miniluumutomaatteja
-kurkkua
-porkkanaa
-lehtisalaattia
-kinkkusuikaleita
-keitettyä riisiä
-raejuustoa
-fetaa
-herne-maissi-paprikaa
-suolakurkkua
-keitettyä kananmunaa
-kurpitsansiemeniä

Toki voi laittaa myös esim:
-viinirypäleitä
-avocadoa
-oliiveita
-kukka-/parsakaalia
-kanaa
-tonnikalaa
-keitettyä täysjyväpastaa
-muita siemeniä/pähkinöitä
-muuta juustoa

Yksityiskohtaisemman reseptin löydät täältä!

-Essi

Tuesday, September 24, 2013

Viime viikon postit

Tilasin kaikkea pikkukrääsää Etsystä. Aluksi vähän mietitytti kun en ennen ole ulkomailta mitään tilannut, mutta hyvin se meni ja toimitus oli nopea! :) 
Monet postimerkit kuoressa ilahduttivat, kiitos Eric B!

Tarra-swapissa oli siis kyse yhdestä arkista, mutta sainkin yhteensä neljä, kiitos Lisa!
Postimerkkini nyt eivät saapuneisiin ja lähetettyihin liity, mutta siinäpä komeilevat :)

-Essi

Sunday, September 22, 2013

Ihania löytöjä!












Ostopaikkoina Paanakedonkadun Superkirppis, Kirpputori Hyllymeri ja Halpahalli :) Hintaa näille kaikille tuli yhteensä noin 30 euroa, ei paha näin isolle potille! Jos ostais kaikki vastaavat esim. Tiimarista, menis reilusti yli kolmenkympin. Esimerkiksi viidennessä kuvassa olevat tarrat maksoivat pakkaukselta 0,50-0,60 euroa. Lisäksi kirjepaperisetit maksoivat kappaleelta 1,80 :) Yksi paras löytö näistä oli myös nuo postimerkit. Sain yhteensä 100 kpl merkkejä hintaan 2 euroa!

-Essi

Thursday, September 19, 2013

Tuunatut kikherneet

Nämä ihanat pikku pallerot sopivat alkupalaksi, lisukkeeksi tai sellaisenaan naposteltavaksi!

Yhteen sopivan kokoiseen annokseen tarvitset:
1/3 pkt GoGreen kikherneitä
1 nokare luomuvoita
ripaus mustapippuria ja suolaa
pari puristusta sitruunan mehua (puolikkaasta sitruunasta), limettikin käy :)

Heitä voinokare pannulle ja kun se on sulanut, lisää huuhdotut kikherneet. Pyörittele hetki ja lisää mausteet sekä sitruuna. Paista kunnes herneet saavat hieman väriä, mutta ei liian kauaa, ettei herneistä tule kuivia ja kovia.


Reseptin löydät myös täältä! Hauskaa torstaita! 

-Essi

Monday, September 16, 2013

Ja posti kulkee!

Paljon on lähtenyt ja saapunut postia viime aikoina. Tässä muutamia :)





P.S. 40 000 sivunkatselua rikki!! Kiitos! :)

-Essi

Tuesday, September 10, 2013

Ensimmäinen postcrossing-kortti

Sain tänään ensimmäisen korttini postcrossingin kautta! Odotin koko aamun postinjakajaa ja kun se vihdoin tuli, niin luukusta putosi pieni kaunis kortti Japanista! Lähettäjä on 27-vuotias nainen Osakasta.
EDIT 10.9 klo 18.30: Ukrainaan lähettämäni kortti rekisteröitiin juuri, matkassa meni viikko :) Seuraava kortti lähdössä Kiinaan!

-Essi

Monday, September 9, 2013

Tulin vaan kertomaan..

Että ensimmäinen postcrossing-korttini on mennyt perille ja rekisteröity! :) Kortti meni Saksaan Hampuriin ja matkassa kesti 3 päivää. Lähetin oitis uuden kortin ja se meni Alankomaihin :) Nyt siis edelleen 5 korttia matkalla, Alankomaiden lisäksi Ukrainaan, Valko-Venäjälle, USA:han ja Venäjälle. Semmonen kutina et tällä viikolla vois mullekin tulla kortti! Tein myös eilen huvikseni itse kirjekuoria mm. H&M:n kuvaston sivuista, tuli aika nättejä :3 Oon niin innoisssani tästä harrastuksesta, että rekisteröidyin myös swap-bot.comiin ja tänään on lähdössä tarroja kahdelle tyypille USA:han ja jostain päin maailmaa tulossa myös mulle 2 tarra-arkkia :)
kuva täältä

-Essi

Thursday, September 5, 2013

Omenainen proteiinijuoma

Variaatio mustikka-proteiinijuomasta :)

-3-4 pientä kotimaista omenaa (pehmeät ovat parhaita tähän!)
-0,5 dl luonnonjogurttia
-2 dl kevytmaitoa
-vajaa puoli desiä proteiinijauhetta

Laita kaikki ainekset blenderiin, surauta sileäksi ja nauti treenin jälkeen! :)

Löydät reseptin myös täältä!


Terv. Essi

Tuesday, September 3, 2013

Uusi harrastus: Postcrossing

Aloitin eilen uuden harrastuksen! :) Törmäsin netissä termiin postcrossing ja otin asiasta selvää, että mitä se oikein tarkoittaa. 

"Postcrossing-projektin tarkoitus on antaa osaanottajille mahdollisuus vastaanottaa postikortteja ympäri maailmaa, ilmaiseksi. Tai ainakin melkein! Projektin idea on, että lähetettyäsi postikortin saat vähintään yhden takaisin sattumanvaraisesti valitulta postcrossaajalta jostain päin maailmaa. Miksi? Koska kirjoittajan tavoin, maailmassa on vielä paljon ihmisiä, jotka haluavat lähettää ja vastaanottaa aitoa postia. Yllätys, jonka maailmalta (paikoista, joista et ehkä muuten olisi koskaan kuullutkaan) lähetetty postikortti tuo, voi muuttaa tavallisen postilaatikon ihmeiden laatikoksi – sillä kukapa ei rakastaisi iloisia yllätyksiä?"
Teksti täältä.

Luettuani postcrossauksen pääidean, innostuin siitä heti. Mieleeni putkahtivat kaikki ala-asteaikoina olleet ihanat kirjekaverit. Rakastan erilaisia kortteja, kuoria, papereita, postimerkkejä, tarroja ja tilpehöörejä! Eikä tämä ole mikään nuorten tyttöjen villitys vaan postcrossing.com -sivustolla (jonka avulla koko homma pyörii) on monenlaisia ja -ikäisiä ihmisiä, jotka rakastavat lähettää ja saada ihanaa vanhanaikaista postia! 

Harrastuksen voi aloittaa rekisteröitymällä kyseiselle sivustolle, muokkaamalla omaa profiiliansa ja lukemalla ohjeet ja säännöt. Rekisteröityminenkin vie vain muutaman minuutin. Sitten kun tuntee olevansa valmis lähettämään ensimmäisen korttinsa, menee Send a postcard -sivulle, josta saa ensimmäisen osoitteen. Samalla kertaa voi lähettää 5 korttia ja sitten odotellaan postia takaisin! Jokaiselta löytyy profiilistaan tiedot siitä, kuinka monta korttia on lähettänyt/saanut sekä kilometrimäärä, kuinka pitkälle yhteensä on kortteja lähettänyt. Lisäksi profiilissaan voi kertoa enemmän itsestään sekä sen, millaisia kortteja haluaa saada. Postcrossingin harrastajia rekisteröityneinä käyttäjinä sivustolla on tällä hetkellä yli 430 000 kpl 214 eri maasta! Nämä harrastajat lähettävät maailmalla joka tunti toisilleen noin 1500 korttia. Meillä Suomessa on yli 15 000 harrastajaa, jotka ovat lähettäneet yli 1,7 miljoonaa postikorttia. Huikeeta!! Ja nämä luvut kasvavat koko ajan!

Eilen kirjoitin 2 korttia ja tänään loput 3 kun sain hommattua lisää kortteja :) Kortit menivät Saksaan, Venäjälle, Valko-Venäjälle, USA:han ja Ukrainaan :) Nyt odotan itse innolla erilaisia kortteja eri puolilta maailmaa!

Waiting for your postcard,
Essi