Thursday, February 27, 2014

Uutta kosmetiikkaa ja analyysejä

Ostin nämä uutukaiset kaksi viikkoa sitten ja olen nyt testaillut niitä, joten ajattelin tehdä pienen postauksen :) Kyseessä siis Goldwellin rakennekorjaava shampoo ja Lumenen selluliittiseerumi ja puhdistusvoide.
Goldwell Dualsenses Rich Repair shampoo, 250ml
Healthy shine & silky smoothness for dry, damaged or stressed hair

"Shampoo antaa välittömästi näkyvää ja tuntuvaa hoitoa ja rakennepaikkausta kuiville, vaurioituneille ja extrahoitoa tarvitseville hiuksille pashmina-silkkiproteiineja sisältävän Repair System -yhdisteen ja Instant Microfluid -teknologian ansiosta. Pesee hiukset hoitavasti - tuloksena näkyvästi terveempi kiilto ja taipuisat ja silkinpehmeät hiukset."

Olin helmikuun alussa Wellan hiusmallina (lue lisää täältä) ja siellä neuvottiin jatkossa käyttämään rakennekorjaavaa shampoota ja kosteuttavaa hoitoainetta. Jälkimmäistä löytyy jo muutenkin, joten ajattelin hommata kunnon shampoonkin! Ostin tämän Goldwellin shampoon Tampereen Koskarin Hiustalo Outletista ja hintaa oli 7,90e. Luvatusta silkinpehmeydestä nyt en vielä osaa sanoa, mutta kiiltoa tämä shampoo ainakin tuo! Lisäksi tämä vaahtoaa kunnolla, puhdistaa hiukset hyvin ja tuoksu on ylellinen ♥ Jättää kyllä ehkä (ainakin mun hiukset) pikkasen takkuisiksi. Mutta muuten olen ollut tosi tyytyväinen :) Suosittelen, jos rakennekorjaavaa etsitte! 
Lumene Radiant Touch Refreshing Foam Cleanser with Arctic Cloudberry - Raikastava puhdistusvoide, 150ml
Radiance boosting & invigorating

"Säteilevän raikas ja puhdas iho! Virkistävä ja kevyesti vaahtoava koostumus poistaa tehokkaasti meikin ja epäpuhtaudet ihoa heleyttäen. Ainutlaatuinen suomalaisen lakan siemenöljy auttaa ihoa säilyttämään sen luonnollisen heleyden. Piristävä, raikas tuoksu. Lopputuloksena puhdas, heleä ja raikastunut iho. Sopii normaalille ja sekaiholle. Parabeeniton koostumus. Sisältää yli 90% luonnollisia ainesosia."

Näitä osaankin sitten analysoida vähän paremmin kuin hiustuotteita! Ensinnäkin tälle annan plussat mahtavasta tuoksusta ja ihanan sileästä ja pehmeästä koostumuksesta :) Tätä on myös helppo saada ohuemmaksi vedellä ja tämä on tosi riittoisaa. Tämä jättää ihon raikkaaksi ja heleäksi niinkuin luvataankin. Parilla ekalla kerralla kun tällä kasvot puhdistin, alkoi nassuni punoittaa ja kuumottaa muutamasta kohdasta, mutta ei nyt enää. Mikä sitten lie syy, en ainakaan tietääkseni ole millekään kosmeettiselle ainesosalle allerginen, joten punoituksen syy saattaa olla myös se, että puhdistustuotteen vaihto kävi aika nopeasti ja tätä ennen käyttämäni oli melko erilaista kuin tämä :) Tutustuin vähän paremmin INCI-listaan ja se näyttää kieltämättä aika hyvältä! Vaikka tämä onkin parabeeniton (parabeenit ovat pääasiassa säilöntäaineita), niin sisältää tämä silti säilöntäaineita, mikä on ihan ok tuotteen säilyvyyden kannalta. Itselläni ei kuitenkaan ole mitään parabeeneja vastaan, mutta nykyisin parabeenittomat tuotteet kun sattuvat olemaan niin muodissa :D Kukapa sitä tietää vaikka niiden tilalle lykätyt ainesosat olisivatkin haitallisempia? Hintaa tällä oli 7,90e ja ostin sen Porin Sokoksesta :)

Lumene Berry Refresh Smoothing Anti-Cellulite Serum with Arctic Cranberry - Tasoittava selluliittiseerumi, 150ml
Beautiful & smooth skin / Kaunis & tasainen iho

"Suojaa suomalaisesta karpalosta! Tehokas selluliittiseerumi auttaa hajottamaan rasvakertymiä tehostamalla rasvakudoksen hajoamista eli lipolyysiä. Saa ihon tuntumaan välittömästi pehmeämmältä ja sileämmältä. Säännöllisessä käytössä saa ihon näyttämään huomattavasti kimmoisammalta ja ennaltaehkäisee uuden selluliitin muodostumista. Sisältää suomalaista karpalon siemenöljyä, joka ravitsee ja kosteuttaa ihoa. Siemenöljyn sisältämät antioksidantit suojaavat ihoa tehokkaasti ennenaikaista vanhenemista vastaan. Tuotteen sisältämä kofeiini tehostaa lipolyysiä. Parabeeniton koostumus. Sisältää yli 90% luonnollisia ainesosia."

Ah, karpaloa! ♥ Pehmeä geelimäinen koostumus ja ihanan marjaisa tuoksu! Kyllä tätä kelpaa sivellä ;) Mihin alueelle sitten ikinä tarviikaan. Itselläni on ollut teini-iän kasvupyrähdyksestä asti pientä selluliitin muhkuraisuutta havaittavissa reisissä ja pakaroissa ja kaikenlaisia tuotteita on tullut kokeiltua. Selluliitti on niin tavallinen ilmiö, että sitä voi olla kenellä tahansa, timmillä fittaajalla, laihalla hiirulaisella tai ylipainoisella, naisella tai miehellä! Tämä tuote kyllä pitää lupauksensa koskien välitöntä pehmeyden ja sileyden tuntua, mutta itselläni ei ainakaan vielä ole sen kummempia pysyviä muutoksia tapahtunut. Mutta eiköhän se siitä ajan kanssa :) Kumpa voisin kurkistaa rasvasoluihini ja selvittää mitä siellä tapahtuu tämän seerumin imeydyttyä! Tämänkin tuotteen kohdalla INCI-lista näyttää hyvältä. Hinnaltaan tämä oli 9,90e ja löytyi Porin Sokoksesta :)
Vasemmalla puhdistusvoide ja oikealla selluliittiseerumi.

Oletteko itse käyttäneet näitä? Mitä pidätte? :)

PS. Voin ylpeänä kertoa, että blogini on nyt osa Bubblare.fi:tä!

-Essi

Tuesday, February 25, 2014

Helmikuun lähetettyjä

Tässä ovat helmikuussa lähettämäni kortit :) Mukana postcrossausta ja swappejä eri puolille maailmaa! Mielenkiintoisimmat swapit olivat nimeltään "Worst PC EVER" ja "Dessert PC" :)
Tulossa myös postaus helmikuun saapuneista :)


-Essi

Sunday, February 23, 2014

Lohta ja kasvisgratiinia uunissa

Tässä mehevä ohje esimerkiksi sunnuntai-päivälliselle ♥ Tää postaus on ollut luonnoksissa jo liian kauan, joten ajattelin julkaista sen nyt :)
 Lohta ja kasvisgratiinia


-haluamasi kokoinen pala lohta
-2 pientä perunaa
-1-2 porkkanaa
-pari kourallista ruusukaaleja
-1 dl pieniä sipulikuutioita
-2 valkosipulinkynttä
-1 dl ruokakermaa
-1 rkl hunajaa
-tilkka oliiviöljyä
-pienen puolikkaan sitruunan mehu
-ripaukset suolaa ja pippuria
-1 rkl kuivattua persiljaa

Pese perunat ja kuori porkkanat, pilko ne ja puolita ruusukaalit halutessasi. Murskaa valkosipuli. Laita kala vuokaan ja lisää ympärille perunat ja porkkanat. Lisää loput ainekset ja mausteet ja kaada päälle nestemäiset ainekset. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes kala on kypsää :)
Koristele annos herneenversolla!


-Essi

Friday, February 14, 2014

Näytepaketti Oriola Oy:ltä

YHTEISTYÖPOSTAUS GLUTEENITTOMAN MAAILMAN KANSSA

Tämän postauksen julkaisun jälkeen muhun otettiin yhteyttä Oriolalta ja kysyttiin haluaisinko ottaa vastaan näytepaketin gluteenittomista ruokatuotteista. Totta kai! :) Sain paketin pari päivää sitten. Paketista löytyy neljän eri merkin tuotteita. Mielelläni testaan gluteenittomia tuotteita, koska sitä olen aikaisemminkin harrastanut, vaikka mulla ei mitään sairautta tms. ole ettenkö gluteenia voisi syödä.
Gluteeniton maailma on korkealaatuinen, täysin kasvispohjainen luomutuotesarja. Kaikki tuotteet ovat gluteenittomia, kaurattomia ja soveltuvat myös vegaaneille ja erityisesti keliaakikoille.
Schnitzer on laadukas gluteeniton luomutuotesarja. Tuotteet on valmistettu korkealaatuisista luomuraaka-aineista ja valikoimiin kuuluu mm. herkulliset kakut, muffinssit, leivät, keksit, snacksit sekä pastat. Suurin osa tuotteista on gluteenittomuuden ja laktoosittomuuden lisäksi soijattomia, pähkinättömiä, hiivattomia ja ilman kananmunaa eli sopivat siis monille allergikoille.
Les Recettes de Celiane on ranskalainen gluteenittomien keksien ja minimuffinien tuotesarja. Sarja sisältää gluteenittomia tuotteita, jotka maistuvat aivan kuin kotona tehdyt ja näin tuotteet sopivat koko perheen käyttöön. Kaikki tuotteet on valmistettu ilman väri- ja säilöntäaineita, lisäksi suurin osa kekseistä on luomulaatua. 
Pansuola on maailman tutkituin mineraalisuola. Kaikki pansuolan ainesosat ovat peräisin luonnosta, se on jodioitu ja siinä osa natriumista on korvattu hyödyllisillä kaliumilla ja magnesiumilla. Elimistölle haitallista natriumia pansuolassa on noin puolet vähemmän kuin tavallisessa ruoka- tai merisuolassa. 

Tarkoituksenani olisi siis testata näitä tuotteita ja kirjoittaa niistä tänne sitä mukaa :) Olkaa siis tarkkana, pian alkaa sadella tuotearvioita! Ja ps. hyvää ystävänpäivää lukijoilleni!


-Essi

Wednesday, February 12, 2014

Wellan hiusmallina 6.2.14

Olin viime torstaina mallina Wellan Trend Vision 2014 -hiusnäytöksessä Porin Puuvillassa :) Wella haki lehdessä malleja (mun piti joskus aikaisemminkin mennä, mutta se jäi) näytökseen ja koulutuksiin. Ajattelin että no, mennään näytökseen, mitäpä hävittävää mulla on :) Ja onneksi menin, päivä oli tosi kiva! Me kaikki mallit saatiin ilmaiseksi uudet upeat hiukset sekä lounas! Mulla värjättiin juurikasvun lisäksi koko pää +raitoja. Mulle tehtiin myös, olikohan se nyt sitten kiiltokäsittely tai mikä lie, mutta tyytyväinen olen :) Pituudesta lähti suurinpiirtein reilu 5 senttiä. Lisäksi mulle ja muutamalle muulle tehtiin näytöksessä lavalla kampaus. Kaikki tuotteet, joita sinä päivänä käytettiin olivat siis Wellan. Meille tehtiin myös meikit. Näytös oli suunnattu parturikampaajille ja muille hiusalan ammattilaisille. Näytöksen ideana oli esitellä kevään 2014 hiustrendejä eli mulla on nyt sitten trendihiukset ;)


Hiusterkuin Essi

Sunday, February 9, 2014

Talkkunajauhovaahto eli kamavaahto

Muistatteko kun kerroin täällä syöneeni Tallinnassa taivaallisen hyvää kamavaahtoa? Tehtiin tätä ylellistä herkkua itse pari viikkoa sitten :) Ainesosat ovat naurettavan yksikertaiset:


-2 dl vispikermaa
-200 g maustamatonta jogurttia
-1 dl talkkunajauhoja
-(halutessasi) 0,5 dl sokeria
-2 dl mansikoita tai muita marjoja
-keksin muruja
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen varovasti käännellen jogurtti, jauhot ja puolet sokerista. Soseuta marjat haarukalla ja lisää loput sokerit siihen. Annostele annosmaljan pohjalle ensin marjasosetta ja sen päälle kermaseosta. Koristele halutessasi keksin muruilla tai vaikka tuoreilla marjoilla :)

Yummy!

-Essi

Saturday, February 8, 2014

Vinkit meikkaukseen, osa 2: Silmämeikki

Sarjan toinen osa kertoo siis silmämeikistä ja siitä miten tehdä se kestäväksi ja kauniiksi! :)

Silmämeikkiin kuuluu:

-luomiväri
-ripsiväri
-silmien rajaus
-kulmat

Silmämeikin tarkoitus on tehostaa ja kirkastaa katsetta, mutta myös korostaa silmien väriä ja tuoda kolmiulotteisuutta. Luomiväreillä voidaan korostaa tai muuttaa silmien muotoa sekä vahvistaa niiden luonnollista mallia. Yleensä halutaan suurentaa silmiä ja syventää katsetta. Voit valita silmämeikin värisävyn omien silmiesi värin perusteella sukulaisväreistä tai vastaväreistä. Sukulaisväreillä saadaan harmoninen kokonaisuus, josta mikään väri ei nouse esiin. Vastaväreillä sen sijaan korostetaan silmän omaa väriä. Musta ja valkoinen sopivat kaikille silmille kun taas harmaa sopii vihreisiin, sinisiin ja harmaisiin silmiin. Kiiltävä ja helmiäispitoinen luomiväri avartaa ja pullistaa, mutta myös korostaa ryppyjä. Mattaväri pienentää, muotoilee ja poistaa pulleutta. Vaalea väri korostaa ja suurentaa kun taas tumma väri häivyttää ja pienentää.
Luomivärin paikka määräytyy ylä- ja alaluomen mallin, silmien sijainnin ja muodon mukaan. Luomivärin häivyttämisellä tarkoitetaan sitä, että väri saadaan häipymään vähitellen aste asteelta voimakkaammasta hennommaksi niin, että se lopulta sulautuu ihon väriin tai toiseen väriin jättämättä rajoja. Luomen voit pohjustaa meikkivoiteella tai luomen pohjustusaineella. Tee pohjustuksen päälle vielä hyvä puuterointi, jotta värit levittyvät paremmin.
sukulaisvärit ja vastavärit
Klassiset päivämeikin värit luomissa ovat erilaiset vaaleat ja ruskeat sävyt. Aloita levittämällä vaaleaa luomiväriä koko luomelle vaahtomuoviaplikaattorilla tai luomivärin häivytyssiveltimellä. Levitä sitten vaaleanruskeaa väriä silmän ulkonurkkaan kolmiomaisesti varjostukseksi. Häivytä varjostus häivytyssiveltimellä ripsirajaan ja niin, että se nousee pehmeästi pitkin luomivakoa. Lisää nurkkaan tummanruskeaa luomiväriä ja häivytä reunat pehmeiksi. Painele halutessasi tummanruskeaa väriä myös alaluomelle aivan ripsirajaan. Varjostussiveltimellä tehdään silmän ulkonurkan ja alaluomen varjostus. Tee varjostus painelemalla luomiväriä siveltimestä iholle. 
Iltameikissä silmämeikin värit saavat olla tummat, voimakkaat, selkeät ja dramaattiset (helmiäistä, vaaleita, puhtaita ja värikkäitä värejä, mustaa, harmaata, vahvaa sinistä, lilaa, vihreää, kultaa, hopeaa..) Lisätessä varsinkin hyvin tummia luomivärejä, kannattaa tehdä poskille puuterijarrut lisäämällä isolla siveltimellä irtopuuteria meikkipohjan suojaksi! 
Ripsivärin tarkoitus on tummentaa ja korostaa ripsiä ja avata katsetta. Ripset kannattaa taivuttaa ennen ripsivärin lisäämistä. Suosituin väri on musta, mutta myös ruskea ja sininen ovat näyttäviä. Markkinoilla on myös vedenkestäviä ripsivärejä. Erilaisista harjoista tulee erilainen lopputulos. Ripsivärin levityksen jälkeen erottele ripset ripsiharjalla. Yleensä ripsiväriä käytetään vain yläripsissä, mutta halutessasi voit lisätä sitä myös hieman alaripsiin. Varo kuitenkin, ettei se korosta tummia silmänalusia! 
Silmien rajauksen tarkoituksena on terävöittää silmiä ja tuoda niitä esille. Se myös muotoilee, pidentää ja suurentaa silmää. Hyviä värejä rajaukseen ovat musta, tummanruskea, ruskea ja harmaa. Rajaustyylejä on monia. Päivämeikissä rajauksia ei aina välttämättä edes tarvita, mutta iltameikissä ne saavat olla vahvat ja selkeät. Siinä voi käyttää myös sisä- ja ulkorajausta. Rajauksia voi tehdä nestemäisellä rajausvärillä eli eyelinerilla tai silmämeikkikynällä eli kajalilla. Nestemäisellä rajauksella saadaan tarkka ja tasainen lopputulos ja se sopii erityisesti juhlameikkiin. Silmämeikkikynällä sen sijaan voidaan aloittaa silmän muotoilu rajaamalla yläripsen tyvi tarkasti. Markkinoilla on myös geelimäisiä ja kakkumaisia rajausvärejä, joita levitetään ohuella rajaussiveltimellä. Aloita rajaus silmän ulkonurkasta. Etene pienin vedoin, älä yritä tehdä koko rajausta yhdellä vedolla. Pidä rajaus matalana ja ohuena, jotta silmän muoto ei pyöristy. Rajauksesta saat kauniin kun lisäät silmän ulkonurkkaan kapenevan kissamaisen hännän.
Kulmakarvojen meikkaaminen on tärkeä osa kaunista ja huoliteltua meikkiä, oli se sitten päivä- tai juhlameikki. Kulmakarvat antavat kasvoille "kehykset", rajaavat silmämeikin ja antavat katseeseen voimaa. Etenkin vanhemman naisen meikissä kulmien meikkaaminen on tärkeää, koska se antaa ryhtiä ilmeeseen ja kohottaa katsetta. Kulmakarvojen väri tulisi olla lähellä hiusten väriä, mutta toisaalta, mitä tummempi ja vahvempi muu meikki on, tulisi kulmien värin seurata mukana ja olla myös tummat. Toisinsanoen esimerkiksi iltameikissä kulmat saavat olla vahvemmat ja selkeämmät kuin päivämeikissä. Iltameikissä voi myös kokeilla muotoilla kulmia hieman erilaisiksi kuin perus päivämeikissä. Älä kuitenkaan tee kulmia liian pitkälle tai alas, silloin ilme muuttuu surulliseksi. Liian pyöreiksi tehdyt kulmat taas tekevät ilmeestä hämmästyneen. Liian lähellä toisiaan olevat kulmat tekevät vihaisen ilmeen. Sopiva kulmakarvan alkukohta onkin silmän sisänurkan kohdalla tai hieman sivulle silmään päin. Siistiin kulmakarvameikkiin kuuluu myös kulmien siistiminen esimerkiksi nyppimällä. Kulmakarvaväri voi olla puuterimainen tai kynän muodossa. Aloita kulmien meikkaaminen harjaamalla ne kerran yläviistoon ja levitä sitten väriä kynällä tai viistopäisellä kulmakarvasiveltimellä kulmakarvan alkuosaan. Väritä sitten keskiosa. Viimeistele loppuosa kaventamalla kulmakarvan muotoa. Kulmakarvan tulisi loppua linjassa silmän ulkonurkan ja nenänpielen kanssa. 

Siinä kaikki tällä kertaa, kolmas osa tulossa piakkoin! :)

-Essi

Saturday, February 1, 2014

Ihana lemon posset -jälkiruoka

Tässä resepti jo keskiajalla tunnettuun, mutta nykyään suosittuun ja klassiseen jälkiruokaan! Ja ah kuinka helppo valmistaa! Kannattaa kokeilla :)
Lemon posset
2 annosta

-2 dl kuohukermaa
-3/4 dl sokeria
-reilu 0,5 dl sitruunan mehua (yksi iso sitruuna)

koristeluun:
-sitruunan kuorta
Mittaa ensin sokeri ja kerma kattilaan. Keitä noin kolmisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää sitruunan mehu joukkoon ja sekoita. Seosta kannattaa tässä vaiheessa maistaa, ja lisätä sokeria tai mehua jos on tarvetta. Kaada seos pieniin laseihin ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.
Koristele raastetulla sitruunan kuorella. Myös vadelmat tai muut marjat tekevät annoksesta kauniin. Lemon possetin kanssa tarjoillaan usein myös ohuita keksejä :)


Hyvää helmikuun alkua!

-Essi