Wednesday, August 26, 2015

LONDON INSPIRATION

Joku saattoi jo mun henk.koht. Facebookista huomata, että tää tyty lähtee noin kuukauden päästä neljäksi yöksi Lontooseen :) Mukaan lähtevät myös Markus ja hänen vanhempansa. Kipinä Lontooseen lähti siitä kun kerroin anopilleni, kuinka olen jo kauan halunnut käydä Lontoossa. Hän vastasi innoissaan, että hänkin haluaisi! Siitä sitten alettiin suunnitella neljän hengen reissua. Hotelli ja lennot on jo varattuna, nyt vaan odotellaan ;)
Nyt saatte vapaasti kommentoida, millaisia kokemuksia teillä on Lontoosta, jos olette käyneet? Mihin kannattaa mennä ja  mihin ei? Vaikka mulla (meillä) on jo iso lista paikoista ja kohteista, missä aiomme käydä, niin otan silti mitä tahansa vinkkejä vastaan :)


PS: Blogiani voit seurata nyt myös Blogipolku-sivuston kautta :)-Essi

4 comments:

 1. Aika perus suositus olis Primark :D Kannattaa käydä kun kerta paikanpäällä on :) Ei toki mitään HUIPPUlaatua, aikalailla H&M-tapaista tavaraa ja vaatetta mutta halvat hinnat on :) Lush löytyy toki myös Briteistä, Claire's:lta löytyy koruja ja asusteita. JA äidin yksi lempikauppa on brittiläinen Accessorize, joka harmi kyllä lähti Suomesta viime vuonna eli kannattaa käydä kun on tilaisuus. Niitä on monessa paikkaa Lontoossakin. Pieniä liikkeitä yleensä, kuten Claire's, joten kannattaa pitää silmät auki tai voi mennä ohi. Tosin kumpikin niin värikäs kauppa, että tuskin näin käy xD

  Varmaan ihan jo itsestäänselvyys uudessa paikkaa, mutta kartta tms. kannattaa olla. Ja museoissa jos käytte niin pistäkää muistiin mistä ovesta tulitte sisälle, jos on tarkotus poistua samaan suuntaan lähtiessä. Itselle on käynyt sekä Briteissä että täällä museoissa just niin, että luulee lähtevänsä samasta ovesta (kun ne yleensä näyttää samalta) mutta on ihan toisella puolella korttelia :D Ainakin Natural History Museum ja Victoria and Albert Museum taitaa olla ilmaisia.

  Hyde Parkissa kannattaa käydä. Kaunis puisto, jossa on ihana kävellä. Portit suljetaan tiettyyn aikaan illasta (tai ainakin ennen oli niin) turvallisuuden takia, joten kovin myöhään ei kannata mennä. Kensington Gardens:ssa (samaa puistoa kun Hyde Park, on vaan "jaettu" kahteen osaan) on Prinsessa Dianan muistoksi tehty "leikkialue" missä on Peter Pan patsas :) Ja lintuja löytyy puistoista yleensä uiskentelemasta. Linnuista en tiedä, mutta oraville ei kannata syöttää mitään ja kannattaa varoa jos ne pyrkii lähelle. On tullut todettua, että ovat ärhäköitä kavereita kun koittavat ryöstää ihmisiltä ruokaa.

  Harry Potter- fani (minä :D) on tietenkin käynyt Kings Crossin juna-asemalla. On se asemakin hieno, mutta Platform 9 3/4 on toki se syy miksi fanit siellä käy :D Abbey Roadilla on toki se kuuluisa "Beatles-suojatie" :D

  British Library on hieno. Ei ole pelkästään kirjasto vaan säilyttää myös tärkeitä esineitä ja kirjoja ja kirjoituksia menneistä ajoista. Itse oon päätynyt sinne vahingossa kun oon juossut kaatosateessa jonnekin suojaan mutta ihan hyvin valittu sadesuoja :D

  London Eye on tietty yksi paikka mistä näkee koko kaupungin. Itse en päässyt käymään kun kerrankin ku yritin niin jonot oli JÄRKYTTÄVÄT. Reissu London Eyessa siis maksaa ja liput kannattaa varata etukäteen jos sinne haluaa tai saat jonottaa unettavan kauan. Ellei nyt joku hyvä onnenpotku käy kohdalle.

  Harrods on shoppailupaikkana kuin kallis Stockmann mutta noin muuten se oli kiva nähdä. Sinne on vaateohjeetkin. Muistaakseni eivät halua sinne ihmisiä shortseissa jne :D Luksuspaikka kun on.

  Spitalfields (karmea nimi) ja Camden Market ovat ns. markkinapaikkoja, joissa myydään kaikkea ruuasta vaatteisiin ja käsitöihin.

  Mitä näitä kauppoja nyt on...Boots, WHSmith, Costa Coffee, Inglot (ihania meikkejä, ostaisin paljonkin jos olis varaa :D), Superdrug...Marks&Spencers:lla on myös "ruokaversio" missä oon käynyt ihan perus ruokaostoksilla. Sainsbury on myös ruokakauppa. Jos haluaa tutkia millai britit käy ruokakaupassa :)

  Vähän aikaa sai pohtia et muisti kaiken (tai ainaki ny osan) kun pariin vuoteen en oo Briteissä ollut :D

  - Sanna

  ReplyDelete
  Replies
  1. KIITOS vinkeistä :) Primarkia on aika moni mulle jo suositellutkin! Kateltiin jotain listaa Lontoon museoista ni ne mitkä meitä eniten kiinnostaa ni taitavat olla ilmaisia :) Ja tää King Crossin asema on ihan meidän hotellin vieressä! Mark&Spencer on kiva, oon siellä käynyt Tallinnassa ja Helsingissä :) Se ruokapuoli on ihana!

   Delete
  2. Itekin tullu käytyä muutamissa museoissa just siks kun ne on ilmaisia :) En muista missä museossa oli, mutta löytyi myös suomalaista tavaraa. Taisi olla Aalto-maljakoita yms.

   Primark olis kiva tännekin. Joo, on täälä kaikkea mitä Suomessa ei oo mutta silti :D Mark&Spencer on Tampereen Stockallakin nykyään. Toki ei oo ihan sama asia kun Lontoossa (ja varmaan hinnat pilvissa Suomessa...)

   Lontoossa on kyllä kiva kun metrolla pääsee nopeasti ja helposti moneen paikkaan päivänkin sisällä eikä tarvi miettiä välimatkoja yms. Washingtonissa vähän sama juttu. Me ollaan tässä joku viikko menossa Washingtoniin. Viime kerrasta kohta 2 vuotta ja kiva päästä uusiksi :) Tästä kun on helpohko mennä lähimmälle metroasemalle, jättää auto parkkiin ja jatkaa metrolla :)

   Delete
  3. Ja nyt just luin, että Primark tekee tuloaan tännekin...:D Liikkeitä tulee pikkuhiljaa vuosien varrella ja nettisivut aukeaa tällekin suunnalle :)

   Delete

Thanks for your comment! ♥