Tuesday, June 30, 2015

Juhannus 2015

Tänä vuonna vietin juhannuksen perheeni ja Markuksen kanssa mökkeillen Sastamalassa. Kyseessä on PAM 067:n mökki. Viikonloppuun sisältyi geokätköilyä, saunomista, grillausta, karkkia, sulkapalloa, valokuvausta ja tyynen Liekoveden ihastelua. 
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko, jonka läheisyydessä etsimme kätköjä :)
Perjantaina Sastamalassa satoi hieman, mutta muuten kelit kyllä suosivat!
Kuva keskustasta, lähistöllä kätkö Rantabulevardi.


-Essi

Thursday, June 18, 2015

Pizzapohja kukkakaalista? Kyllä!

Suuret kiitokset hänelle, joka joskus on keksinyt kukkakaalin!! Siitä kun saa valmistettua monenmoista herkullista ruokaa ja se on raakanakin mm. mahtava dippivihannes :) Mutta tällä hetkellä oon ehkä eniten innoissani kukkakaalipizzasta. Tai oikeastaan kukkakaalin käytöstä pizzapohjan pääraaka-aineena. Minipizzoja kukkakaalipohjalla ollaan Markuksen kanssa tehty ekan kerran jo joskus kolme vuotta sitten, mutta tällä viikolla innostuin tekemään niitä taas pitkän tauon jälkeen. Inspiraatio lähti Pirkan Ruoka-lehdestä (Kesä-numero), mutta tapani mukaan muutin sitäkin reseptiä hieman :)
Kukkakaalipizzat, 6 kpl (muunnelma reseptistä Pirkka Ruoka-lehdessä 2/15)

pohjat:
-800 g kukkakaalia
-2 kananmunaa
-2 dl juustoraastetta
-ripaus suolaa ja mustapippuria
pinnalle:
-150 g ranskankermaa
-pätkä kurkkua
-1 pieni punainen paprika

Poista ensin kukkakaalista kanta ja lehdet ja hienonna se monitoimikoneessa murumaiseksi. Laita muru mikronkestävään kulhoon ja mikrota 2 minuuttia (600 W). Sekoita sitten kukkakaalimurun joukkoon juustoraaste, munat ja mausteet. Muotoile lusikalla uunipellille pyöreitä pohjia (ohjeessa sanotaan, että näistä aineksista tulee 5 kpl, meillä tuli 6 kpl, riippuu toki minkä kokoisia haluaa). Paista pohjia 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 min. Ota pohjat uunista ja levitä niiden päälle ranskankermaa, laita vielä viideksi minuutiksi uuniin. Sillä välin voit kuutioida kurkun ja paprikan. Ota pohjat pois uunista ja ripottele kuutiot pohjille. Itse lisäsin vielä hieman paprikamajoneesia ;) 
Valmis pohjataikina.
Nämä sopivat erinomaisesti juhannuksen herkkupöytään! Täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan :) Hyvää juhannusta!


-Essi