pohja:
-25 g hiivaa
-2 dl vettä
-1 rkl öljyä
-5 dl vehnäjauhoja
-½ tl suolaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy sekä lopuksi jauhot. Sekoita kunnolla ja anna taikinan kohota noin 45 min. Meillä tästä määrästä tuli kolmen pizzapohjan verran, mutta voihan niistä tehä ihan minkä kokoisia vaan :) Kaulitse taikina pizzapohjiksi, levitä ketsuppia ja täyte keskelle. Sitten taita pohja puoliksi ja rypytä reunat niin, että ne pysyy hyvin kiinni. Kannattaa voidella kananmunalla tai voilla :) Paista uunissa 225 asteessa noin 20 min tai kunnes ne on kauniin ruskeita :)
Täytteeksi me laitettiin kinkkusuikaleita, paprikaa, tuorejuustoa, juustoraastetta ja mausteita. Täytteen voi tietenkin itse improvisoida, koska on niin monia vaihtoehtoja!
Calzone maistuu parhaiten raikkaan jääsalaatti-kurkku-tomaatti-salaatin kanssa, jossa on ripaus oliiviöljyä ja pippuria :) |
-Essi
No comments:
Post a Comment
Thanks for your comment! ♥