October 5, 2012

Calzone

Tehtiin viime viikonloppuna calzonea :) Helppo tehdä! Laitan tämän ohjeen nyt tänne blogiin, mutta jatkossa kannattaa käydä kattomassa mun ohjeita Kotikokista, koska sinne niitä nykyään laitan enemmän :)

pohja:
-25 g hiivaa
-2 dl vettä
-1 rkl öljyä
-5 dl vehnäjauhoja
-½ tl suolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy sekä lopuksi jauhot. Sekoita kunnolla ja anna taikinan kohota noin 45 min. Meillä tästä määrästä tuli kolmen pizzapohjan verran, mutta voihan niistä tehä ihan minkä kokoisia vaan :) Kaulitse taikina pizzapohjiksi, levitä ketsuppia ja täyte keskelle. Sitten taita pohja puoliksi ja rypytä reunat niin, että ne pysyy hyvin kiinni. Kannattaa voidella kananmunalla tai voilla :) Paista uunissa 225 asteessa noin 20 min tai kunnes ne on kauniin ruskeita :)
Täytteeksi me laitettiin kinkkusuikaleita, paprikaa, tuorejuustoa, juustoraastetta ja mausteita. Täytteen voi tietenkin itse improvisoida, koska on niin monia vaihtoehtoja!
Calzone maistuu parhaiten raikkaan jääsalaatti-kurkku-tomaatti-salaatin kanssa, jossa on ripaus oliiviöljyä ja pippuria :)

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥