July 21, 2015

Pori Jazz Festival 17.7.-15, osa 1

"So much pressure, why so loud?
If you don't like my sound, you can turn it down"
Jessie J - Masterpiece

On se vaan hyvä, että jazzit on kerran vuodessa niin on sitten jotain taas mitä odottaa :) Tänä vuonna oli siis Pori Jazz Festivaalin 50. juhlavuosi. Jazz-kadulla tuli käytyä lukuisia kertoja ja siellä maisteltua mm. belgialaisia vohveleita ja falafel-fetaburgeria. Joku saattoi jo Facebookistani huomata, että voitin siis tämän vuoden jatseille liput viime kesän Pauligin jazz-kahvi Instagram-kisasta. Liput sain jo talvella ja saimme itse valita minä päivänä konserttiin menemme. Valitsimme perjantain, jolloin pääesiintyjinä olivat Emeli Sandé, Jessie J ja Paloma Faith. En oikein osannut sen kummempia odottaa, koska en kyseisiä artisteja koskaan ole sen ihmeellisemmin kuunnellut kuin että muutaman biisin tiesin kaikilta. Kaikki kolme kuitenkin yllättivät todella positiivisesti, mutta ehkä eniten säväytti Jessie J. Hänestä siis kuvia tässä ekassa osassa :)
Kuten Tomi Nordlund kirjoitti Satakunnan Kansassa (18.7.15): "Jessie J taisi tehdä omanlaisensa Pori Jazz -ennätyksen: tuskin koskaan on lavalla nähty artistia yhtä lyhyessä paitahameessa, joka lopuksi vieläpä vaihtui pelkkiin bikineihin." Totta! Jessie J osasi kyllä yllättää ;) Hän myös otti upeasti kontaktia yleisöön höpöttämällä niitä näitä ja valitsemalla muutamia ihmisiä yleisöstä ja kyselemällä heiltä nimet, iät ja ammatit. Se ainakin mulla vaan jäi hampaankoloon, että kännisten suomalaisten (miesten) pitää aina olla niin tampioita.. nimittäin samalla kun Jessie puhutteli yksittäsiä eturivin ihmisiä niin taka-alalla noin kuuden hengen äijäporukka kaljoissaan huusi ja möykkäsi minkä ehti. Niin eihän niistä ihmisten nimistä ja ammateista oikein Jessie itsekään selvää saanut tuon mölyn keskellä. Joskus hävettää olla suomalainen... Keikka oli kuitenkin kokonaisuudessaan upea ja menevä :)
Jessien J:n esiintymisen jälkeen alkoi olla nälkä, joten otin Richard McCormick'sin Food Truckista tällaisen vegehampparin, välissä maukasta seitania tomaattipestolla sekä reilusti kasviksia :)
Jo alueelle saapuessamme otin tällaisen minttu-smoothien yhdestä kojusta. Tarjolla oli myös tuoreita mansikoita, mustikoita ja herneitä yms :)
Toinen osa tulossa lähiaikoina :)


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...