Tuesday, February 23, 2016

DIY-jäätee

Moi! Terkkuja Moveitin PoriJamista :) Vihdoin pääsin siihen kun tällä viikolla ei ole 4H-kerhohommia talviloman takia. Mutta nyt ajattelin tulla jakamaan teille yhden jääteereseptini. Oon tehnyt jääteen itse jo pari vuotta eikä nykyään kaupan jääteetä tule ostettua oikeastaan koskaan. Niissä kun sokerin määrä on jotakin käsittämätöntä (katso viimeinen kuva) Kuten myös mm. Juissi-mehuissa, joita ei tule juotua. Appelsiini- ja omenamehua kylläkin tulee ostettua, mutta niistäkin vain niitä, joissa ei lisätyn sokerin määrä kohoa älyttömyyksiin.
Tässä jääteekannullisessa käytin 1,5 litraa vettä, 10 teelusikkaa Whittardin Apple&Pomegranate -irtoteetä ja yhden sitruunan pestynä ja viipaloituna. Toki tämän voi tehdä teepusseillakin ja joskus lisään mukaan myös juoksevaa hunajaa. Lisään siis kaikki ainekset kannuun veden joukkoon maustumaan yöksi. Aamulla siivilöin irtoteen ja sitruunat vedestä. Joskus myös puristan sitruunasiivuista lisämakua veteen :)
Tällainen taulu oli nähtävillä pari viikkoa sitten Porin keskustan uimahallilla. Katsokaa Juissin sokerimäärää.. sairasta! Valkoinen sokeri ei ole pahaksi pelkästään terveydelle vaan myös hampaiden kunnolle! Eli "think before you drink" :)

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥