Sunday, April 17, 2016

IFYE-valmennus 15.-16.4.16

Olimme Kristiinan kanssa tänä viikonloppuna perjantaista lauantaihin Järvenpäässä IFYE-valmennuksessa. Koulutus järjestettiin Järvenpään Seurakuntaopistolla hienoissa maisemissa Tuusulanjärven rannalla. Paikanpäälle kuljimme junalla ja saimme syödä hyvässä Amica-ravintolassa koululla. 

Valmennus oli tarkoitettu tänä kesänä 4H:n kautta IFYE-vaihtoon lähteville. Valmennus toteutettiin ryhmätöinä ja -tehtävinä, asiantuntijoiden ja konkareiden vierailuna ja luentotyyppisesti. Opimme myös mitä on kulttuuri, miten sopeutua vieraaseen kulttuuriin ja miten siellä voi viestiä. Saimme myös vinkkejä siihen mitä tehdä, jos kulttuurishokki iskee. 
Materiaalia vaihtoon ja kohdemaihin liittyen saimme paljon sekä jonkin verran 4H-tavaraa kuten pinssejä, tarroja ja t-paitoja. Ruokatieto-oppaasta ja Visit Finlandin Insider's Guidesta on vaihdossa ollessaan helppo kertoa Suomesta ja näyttää kuvia ja tilastoja. Ulkomailla ollaan kuulemma hyvin kiinnostuneita Suomesta ja monenlaisia kysymyksiä saattaa tulla vastaan :) Kävimme läpi myös matkustamisen käytännön juttuja ja mitä yleisesti kannattaa ottaa mukaan. 
Latvian 4H on nimeltään Latvijas Mazpulki.
IFYE-vaihto (International 4H Youth Exchange) kestää 1-6 kuukautta. Sen aikana tutustutaan paikallisen 4H:n tai vastaavan järjestön toimintaan. Vaihtari osallistuu perheen tai perheiden arkeen ja vapaa-aikaan. Vaihtari ei käy kohdemaassa koulua, mutta voi käydä siellä vierailulla. Joka vuosi Suomesta lähtee noin parikymmentä vaihtaria eri puolille maailmaa ja Suomeen saapuu myöskin noin 20 vaihtaria. Omasta yhdistyksestäni eli Porin 4H-yhdistyksestä siis tänä kesänä on mun lisäksi vaihtoon lähdössä ystäväni Kristiina, joka menee Viroon kuudeksi viikoksi. Mun vaihto Latviassa kestää viisi viikkoa :)


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥