Wednesday, October 19, 2016

Testissä Fructolax-kuutiot

Olen mukana Hopottajien kampanjassa, jossa pääsin testaamaan Fructolax-kuutioita. Niiden kerrotaan edistävän säännöllistä suoliston toimintaa. Sain testattavaksi 12 kappaleen paketin sekä muutaman yksittäispakatun kuution jaettavaksi vaikka kavereille. 

Fructolaxissa on luonnollisia kuituja kuivattujen hedelmien muodossa. Pääraaka-aineita ovat viikuna, raparperi ja tamarindi. Tuote sisältää myös vehnäsiirappia, glyserolia, guarkumia, taatelitiivistettä ja viikuna-aromia. Fructolax on siis kuitupitoinen ravintolisä ja yhdessä kuutiossa on 1,56 grammaa kuituja. 
Fructolaxin kerrotaan toimivan hellävaraisesti ja tehokkaasti: "raparperi auttaa edistämään säännöllistä suoliston toimintaa kun taas tamarindi on tunnettu vaikutuksestaan suoliston toiminnan mekanismeihin. Lisäksi viikuna auttaa säätelemään suoliston toiminnan rytmiä." Tämä teksti on peräisin Fructolax-pakkauksesta. Lisää tuotteesta voit lukea kampanjasivulta. Tuotearvioita ja kuvia tuotteesta löydät sosiaalisista medioista tunnisteilla #hopottajat ja #fructolax.
Fructolaxia otetaan yksi kuutio iltaisin ison vesilasin kera ja pureskellaan hyvin. Yksilöllisyydestä riippuen sopiva annos on 1/2-2 kuutiota. Tuotetta ei suositella alle 12-vuotiaille ja lisäksi raskaana olevien ja imettävien tulisi keskustella käytöstä lääkärin kanssa. Tuotetta ei myöskään saa käyttää jatkuvasti pitkiä aikoja ilman asiantuntijan neuvoa. Tuote sopii myös kasvissyöjille eikä se sisällä säilöntäaineita. Se on myös laktoositon.
No mitä mieltä itse olen tuotteesta? Sen maku on hyvä ja on hienoa, että tuote on luonnollinen eikä sisällä säilöntäaineita! Jo kuitenkin ensimmäisen kuution syömisen jälkeen seuraavana aamuna vatsaani väänsi erikoisesti ja piti juosta vessaan. Tämä toistui oikeastaan joka seuraavakin aamu. Luulen, että kuutio laittoi suolistoni toimimaan vähän liiankin hyvin, jos niin voi sanoa! Lisäksi hampaat (+hammasharja) sekä pissa värjäytyivät erikoisen keltaisiksi. Muuten mulla ei yleensä ole suoliston kanssa ongelmia, mutta halusin silti tuotetta kokeilla. Söin kuutioita noin viikon verran kunnes kokeilin olla muutaman illan ottamatta, ja niinä aamuina ei tuota erikoista mahavääntöä ollut. Eli itse en tästä tuotteesta niinkään hyötynyt, mutta uskon että joku muu hyötyy! Annoin yhden kuution testattavaksi myös Markukselle, joka ei kyllä pitänyt kuution mausta ollenkaan. Eikä hän huomannut suolistossa mitään erityistä vaikutusta kuutiosta. Eli jos ei pidä kuivatuista hedelmistä yhtään niin tämä tuote ei ole teille! :) Mutta uskon kyllä, että joku tästä voi hyötyäkin. Tässä linkki, josta voit tilata ilmaisnäytteen.

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥