Tuesday, September 3, 2013

Uusi harrastus: Postcrossing

Aloitin eilen uuden harrastuksen! :) Törmäsin netissä termiin postcrossing ja otin asiasta selvää, että mitä se oikein tarkoittaa. 

"Postcrossing-projektin tarkoitus on antaa osaanottajille mahdollisuus vastaanottaa postikortteja ympäri maailmaa, ilmaiseksi. Tai ainakin melkein! Projektin idea on, että lähetettyäsi postikortin saat vähintään yhden takaisin sattumanvaraisesti valitulta postcrossaajalta jostain päin maailmaa. Miksi? Koska kirjoittajan tavoin, maailmassa on vielä paljon ihmisiä, jotka haluavat lähettää ja vastaanottaa aitoa postia. Yllätys, jonka maailmalta (paikoista, joista et ehkä muuten olisi koskaan kuullutkaan) lähetetty postikortti tuo, voi muuttaa tavallisen postilaatikon ihmeiden laatikoksi – sillä kukapa ei rakastaisi iloisia yllätyksiä?"
Teksti täältä.

Luettuani postcrossauksen pääidean, innostuin siitä heti. Mieleeni putkahtivat kaikki ala-asteaikoina olleet ihanat kirjekaverit. Rakastan erilaisia kortteja, kuoria, papereita, postimerkkejä, tarroja ja tilpehöörejä! Eikä tämä ole mikään nuorten tyttöjen villitys vaan postcrossing.com -sivustolla (jonka avulla koko homma pyörii) on monenlaisia ja -ikäisiä ihmisiä, jotka rakastavat lähettää ja saada ihanaa vanhanaikaista postia! 

Harrastuksen voi aloittaa rekisteröitymällä kyseiselle sivustolle, muokkaamalla omaa profiiliansa ja lukemalla ohjeet ja säännöt. Rekisteröityminenkin vie vain muutaman minuutin. Sitten kun tuntee olevansa valmis lähettämään ensimmäisen korttinsa, menee Send a postcard -sivulle, josta saa ensimmäisen osoitteen. Samalla kertaa voi lähettää 5 korttia ja sitten odotellaan postia takaisin! Jokaiselta löytyy profiilistaan tiedot siitä, kuinka monta korttia on lähettänyt/saanut sekä kilometrimäärä, kuinka pitkälle yhteensä on kortteja lähettänyt. Lisäksi profiilissaan voi kertoa enemmän itsestään sekä sen, millaisia kortteja haluaa saada. Postcrossingin harrastajia rekisteröityneinä käyttäjinä sivustolla on tällä hetkellä yli 430 000 kpl 214 eri maasta! Nämä harrastajat lähettävät maailmalla joka tunti toisilleen noin 1500 korttia. Meillä Suomessa on yli 15 000 harrastajaa, jotka ovat lähettäneet yli 1,7 miljoonaa postikorttia. Huikeeta!! Ja nämä luvut kasvavat koko ajan!

Eilen kirjoitin 2 korttia ja tänään loput 3 kun sain hommattua lisää kortteja :) Kortit menivät Saksaan, Venäjälle, Valko-Venäjälle, USA:han ja Ukrainaan :) Nyt odotan itse innolla erilaisia kortteja eri puolilta maailmaa!

Waiting for your postcard,
Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥