Kukkakaalipizzat, 6 kpl (muunnelma reseptistä Pirkka Ruoka-lehdessä 2/15)
pohjat:
-800 g kukkakaalia
-2 kananmunaa
-2 dl juustoraastetta
-ripaus suolaa ja mustapippuria
pinnalle:
-150 g ranskankermaa
-pätkä kurkkua
-1 pieni punainen paprika
Poista ensin kukkakaalista kanta ja lehdet ja hienonna se monitoimikoneessa murumaiseksi. Laita muru mikronkestävään kulhoon ja mikrota 2 minuuttia (600 W). Sekoita sitten kukkakaalimurun joukkoon juustoraaste, munat ja mausteet. Muotoile lusikalla uunipellille pyöreitä pohjia (ohjeessa sanotaan, että näistä aineksista tulee 5 kpl, meillä tuli 6 kpl, riippuu toki minkä kokoisia haluaa). Paista pohjia 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 min. Ota pohjat uunista ja levitä niiden päälle ranskankermaa, laita vielä viideksi minuutiksi uuniin. Sillä välin voit kuutioida kurkun ja paprikan. Ota pohjat pois uunista ja ripottele kuutiot pohjille. Itse lisäsin vielä hieman paprikamajoneesia ;)
Valmis pohjataikina.
Nämä sopivat erinomaisesti juhannuksen herkkupöytään! Täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan :) Hyvää juhannusta!
-Essi
No comments:
Post a Comment
Thanks for your comment! ♥