Sunday, May 31, 2015

Laulasmaa, 9.-11.5.-15, osa 3

Kertomus jatkuu, hieman myöhässä, mutta jatkuu kuitenkin! ;) 

Viime postauksessa jäätiin siihen, että palasimme pyöräreissulta hotellille. Reissulla oli alkanut olla jo sopivasti nälkä, joten päätimme mennä haukkaamaan jotain hotellin läheisyydessä sijaitsevaan ravintolaan nimeltä Kahvel Kahele. Veimme reissukamat huoneeseen, vaihdoimme vaatteet ja suuntasimme syömään. Ravintola oli ymmärtääkseni aika uusi ja myös sisustukseltaan tosi nätti!
Tervehdimme henkilökuntaa luonnollisesti englanniksi, istuimme pöytään ja hetken päästä meille tuotiin venäjän kielinen menu :D Onneksi olimme katsoneet paikan listaa jo hieman netistä etukäteen, kun ei oikein tuo venäjä taitu.. Saimme kuitenkin hyvin tilattua eikä ruuan odotteluunkaan mennyt kauaa. Otimme yhteisiksi alkupaloiksi juustupallid eli juustopalloja sekä dippilautasen :) Pääruuaksi otin koorene lõhesupp eli kermaista lohikeittoa (joka ei ollut kovin iso annos) ja jälkkäriksi ravintolan oman jälkiruuan eli Kahvel Kahele maius, joka oli jonkintyylinen pitkässä lasissa tarjottava banana split, nam!
Ravintolasta menin suoraan hotellin kauneushoitolaan, sillä olin varannut viideksi vartalohoidon. Ylläoleva kuva on otettu hoitolan vastaanoton lähettyviltä. Hoitola käyttää Phytomer-sarjaa, joka mullekin on tuttu kouluajoilta. Varaamani hoito oli nimeltään Mereaarded eli Meren aarteita. Oli hauska huomata kuinka muistin ulkoa Phytomer-vartalohoitojen alkuun kuuluvat rituaalit! Hoito oli hyvin rentouttava ja kosteuttava. Mulla on paha tapa meinata nukahtaa esim. hierojallakin, joten tässäkin vartalohoidossa seikkailin siellä jossain unen ja hereilläolon rajamailla :D Ainakin siis rentoutti! Hoidon päätyttyä suuntasin takaisin huoneeseen, jossa otin vain rennosti, selailin tablettia ja siemailin sangriaa. Piti sitä nyt vähän huilia, että jaksaisi sitten taas kahdeksalta syödä ravintola Wiccassa!
Ravintola Wicca
Tämä postaus on aika ruuantäyteinen, mutta minkäs sille voi. Virossa kun saa aina hyvää ruokaa, niin mikseipä siitä kertoisi muillekin :) Hotelli Laulasmaan ravintola Wicca on siis kahtena vuonna valittu Viron 50:n parhaan ravintolan joukkoon, joten odotukset olivat aika korkealla sinne mennessä. Olin jo oikeastaan ennen sinne menoa päättänyt maistavani majavaa, koska kuinkapa usein sitä tulee Suomessa syötyä majavaa ravintolassa? En kyllä silti edes tiedä saako sitä monestakin Suomen ravintolasta (kertokaa jos tiedätte), mutta itse en ainakaan ole koskaan maistanut. Majava-annos siis alakuvassa. Alkuun otin vuohenjuustoa mansikoilla, joka osoittautui todella toimivaksi yhdistelmäksi! Alkuruoka oli selvennetty menussa seuraavalla tavalla: Gratinated with honey and thyme, goat cheese cream, goat cheese shavings, strawberry salsa, strawberry pearls and strawberry mayonnaise. Pääruoka sen sijaan oli seuraavanlainen: Beaver au jus, apple-celeriac cream, lightly pickled apples and creamy mustard sauce. Majavan liha oli yllättävän hyvää, voisin kuvailla sitä naudan ja kanan yhdistelmäksi. Annokset olivat myös todella kauniisti aseteltuja ja koristeltu mm. luonnonkukilla. En yhtään ihmettele, että tällaisella menulla pääsee parhaimpien ravintoloiden joukkoon, loistavaa! Myös palvelu oli toimivaa ja henkilökunnan englanti sujui todella hyvin.
Herkuttelun jälkeen menimme vielä pienelle kävelylenkille hämärtyvään lähiympäristöön. Kuvassa Laulasmaan koulu. 
Kaksi vanhaa puuta :)
Maanantai-aamun asu: housut / Bik Bok, pusero / Cubus, farkkuliivi / Gina Tricot
Maanantai-aamuna kävimme aamupalan jälkeen vielä uimassa ja saunomassa ja yhdentoista aikoihin lähdimme bussilla takaisin kohti Tallinnaa. Yleensähän huoneiden luovutus tapahtuu lähtöpäivänä kahteentoista mennessä, mutta päätimme porukalla lähteä tuntia aikaisemmin, jotta meille jäisi enemmän aikaa kierrellä Tallinnan puolella. Ajomatka ei sinne kauaa kestänyt ja kuskimme jätti meidät Viru-hotellin eteen, josta pääsisi sitten myöhemmin kyydillä satamaan. Meillä oli kivasti aikaa kierrellä ja käydä syömässä. Suuntasimme Markuksen kanssa ensin (taas) syömään erääseen hyvään paikkaan, jossa olemme ennenkin käyneet, nimittäin Cubanita Live Café, joka löytyy Forumin vierestä. Yläkuvassa alkupalat (vielä kerran taivaallisia juustupalleja!) ja alakuvassa pääruuat, itse otin kasvispastaa :) Syömisen sijoittaminen Tallinnaan oli siinäkin mielessä hyvä vaihtoehto, että ei sitten tarvitsisi laivalla ostaa kympin kolmioleipää tai kämäisiä ranskiksia!
Jälkiruuaksi Viru-kauppakeskuksessa sijaitsevan La Muu -jätskibaarin kahvijäätelöä, taivaallista! 
Vielä viime hetken herkuttelua laivalla: YO frozen jogurttia mansikoilla, kaurakeksimurulla ja valkosuklaakastikkeella! Ah, kuinkahan monta kiloa tuli painoa lisää tällä reissulla... :D
Strawberries&Champagne body cream / Love Spell body mist / Pure Seduction body cream
Matkalta en sen kummemmin tuliaisia raahannut, lukuunottamatta muutamaa juomaa, Mark&Spencer -herkkuja sekä paria laivalta ostettua Victoria's Secrettiä. Kotiin saavuimme kymmenen jälkeen ja uni kyllä maistui. Reissu oli kokonaisuudessaan onnistunut ja upea, kyllä se Viro vaan on aina hyvä matkakohde! :)


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥