Saturday, May 16, 2015

Laulasmaa, 9.-11.5.-15, osa 1

Olimme Markuksen kanssa PAMin reissulla Viron Laulasmaalla viime viikonloppuna :) Blogini Facebook-sivulla jo reissusta mainitsinkin, mutta tässä olisi nyt matkakertomuksen ensimmäinen osa. Hyviä kuvia tuli räpsittyä sen verran, etteivät millään mahtuisi yhteen postaukseen, joten pakko vähän jakaa :)

Reissuun lähdettiin Porista lauantai-aamuna puoli kuusi ja suunnattiin Helsingin satamaan. Laivaan (M/S Superstar) noustiin vähän ennen kymmentä. Löydettiin täpötäydestä laivasta sopiva istuskelupaikka merinäköalalla. Päivästä oli tulossa hieno, taivas sininen ja pilviä vain vähän :) Välissä käytiin ostamassa naposteltavaa ja kun palattiin samaan paikkaan, oli se vielä vapaa (harvinaista laivalla)! Laivamatka Tallinnaan kesti tunnetusti tasan kaksi tuntia ja päästyämme terminaaliin ja ulos sieltä, odotti bussimme jo parkissa. Terminaalin edessä pörräsi nuoria poikia riksojen kanssa odottaen, että joku hyppäisi kyytiin. Hyppäsimme kuitenkin oman bussimme kyytiin ja matka jatkui kohti Rocca Al Marea. Tämä siksi, että meillä olisi vielä hyvin aikaa shoppailla Tallinnan puolella, koska hotellinhuoneiden saamiseen oli vielä runsaasti aikaa. Hotellimme Laulasmaa SPA sijaitsi noin 30:n kilometrin ajomatkan päässä Tallinnasta länteen, pienessä Laulasmaan kylässä Keilassa.
Näkymät laivalta!
Kauppakeskus Rocca Al Maressa vietimme noin kaksi tuntia. Paikka oli todella iso eikä siinä ajassa mitenkään ehtinyt joka liikettä kiertää :D Huippupaikka kuitenkin! Sitten alkoi bussimatka Laulasmaalle, mikä ei kestänyt kuin reilu puoli tuntia. Meillä oli mukana myös opas, joka kertoi Tallinnasta, Laulasmaasta ja niiden välisestä alueesta ja sen historiasta. Saatuamme huoneet, ihailimme hetken parvekkeelta avautuvaa merimaisemaa ja kohta jo lähdimmekin kylpylään :) 
Tallinnan keskustassa bussista napattu kuva.
Komea pytinki Rocca Al Maren vieressä!
Roccassa shoppailun lomassa alkoi tulla nälkä pitkien bussi- ja laivamatkojen jälkeen, valitsimme syöpöttelypaikaksi kauppakeskuksessa sijaitsevan Brezzan. Sieltä sai monenmoista ruokaa, itse otin uuniperunan kalatäytteellä :)
"Liigu omas tempos"
Maisemaa Tallinna-Laulasmaa väliltä.
Ajettaessa Tallinnasta Laulasmaalle oli osa matkasta tie korkealla rantatörmällä, josta oli huikeat näkymät merelle!

Kylpylä itsessään ei ollut mikään iso vaan sopivan kokoinen. Laulasmaan kylpylä on kuuluisa erilaisista saunoistaan. Kylpijöiden käytettävissä oli kuusi erilaista saunaa: löylysauna, höyrysauna, suolasauna, sanarium eli leposauna, kivisauna sekä puulämmitteinen ulkosauna, joka oli ehdottomasti suosikkini. Lämpöä puusaunasta löytyi 95 astetta ja nimenomaan puulämmitteisyys teki siitä niin kotoisan! Puusaunan vierestä löytyi ulkoallas. Kylpylässä oli myös huippuhauska vastavirta-allas sekä muutama poreallas. Lisäksi löytyi perus uima-allas, lastenallas sekä hieronta-allas. Suolasauna oli kiva! Se oli tilavuudeltaan hyvin pieni, mutta saunan keskellä nökötti iso suola-astia, josta sai sitten hieroa suolaa kroppaan, se kuori ja kosteutti mukavasti ihoa!
Kylpylä ulkoapäin.
Lauantai-illan asu: housut / Vila, pitsipaita / New Yorker
Hotellin ala-aula.
Uimisen jälkeen alkoi taas olla nälkä, joten mentiin tsekkaamaan hotellin kuuluisa ravintola Wicca. Se on valittu vuosina 2013 ja 2014 Viron 50:n parhaan ravintolan joukkoon. Sinne ei kuitenkaan juuri silloin mahtunut syömään, jos ei ollut varannut pöytää, joten varasimme pöydän sunnuntai-illalle, täytyihän nyt yksi Viron parhaista ravintoloista kokea! Hotellissa kerrosta alempana oli kahvila Kohwicca, jonne päädyimme syömään. Otimme rahvaat hamppariateriat, koska a) iso nälkä ja b) lomalla kuuluu syödä sitä mitä tekee mieli! 

Jatkuu... :)

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥