Wednesday, September 28, 2016

Itsetehdyt kynttilät

Järjestän erään käsityöyrittäjän kanssa askarteluiltoja PAMin Porin osastossa säännöllisesti joka kevät- ja syyskausi. Tänä syksynä olemmet tehneet jo leijuvia kuppeja ja itsevalettuja kynttilöitä. Tulossa on vielä Paracord-koruja, joulukortteja ja mosaiikkia. 

Kynttilänvalu on ollut tähän mennessä yksi suosikeistani. Niitä mun on pitänyt jo monta kertaa tehdä itsekin kotona, mutta koska streariini-parafiiniseos ylikuumenee ja syttyy helposti niin en ole sitä sitten kotioloissa uskaltanut kokeilla. Seoksellehan 70 astetta on maksimilämpötila sulatettaessa. Kurssi toteutettiin Leineperin Ruukilla ja kynttilöiden lisäksi teimme sytykeruusuja. 
Kurssilla käytimme silikonimuotteja, muovikippoja ja maitopurkkeja sekä lasikuppeja, joissa oli jo aiemmin ollut kynttilä sisällä valettuna. Eli lasin pitää olla kuumuuden kestävää lasia! Etualalla oleva pyöreä kynttilä on tehty silikonimuotilla ja neliskanttiset maito/mehupurkilla.
Lisätietoa PAM 067:n jäsenille tarkoitetuista askarteluilloista saat osaston kotisivuilta! Kaikkiin tuleviin iltoihin on enää muutama paikka jäljellä :)-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥