Monday, October 5, 2015

LONDON, day 2

Toinen matkapäivä alkoi aurinkoisissa tunnelmissa! Oikeastaan koko reissun aikana Lontoossa ei satanut ollenkaan. Sitä vähän pelkäsimmekin ennen lähtöä, että siellä sataisi, onhan se niin luonnollinen osa Britti-ilmastoa. Mutta eipä satanut :) Lämpötilatkin huitelivat noin 18 asteessa eli tuntuvasti lämpimämpää kuin Suomessa. Toisena reissupäivänä suuntasimme Hyde Parkin seudulle sekä Natural History Museumiin. 
Lähipuisto, jossa nuoret pelasivat koripalloa joka päivä ilta seitsemään asti, jolloin puisto suljettiin yöksi.
Torstain aamupala nautittiin pienen kävelymatkan päästä omalta hotellilta, YHA London Pancras -hotellin kahvilassa :) Sen seinällä oli hauskoja "go explore" -vinkkejä!
Aamupalan jälkeen kävelimme vieressä sijaitsevalle King's Crossin asemalle ja sieltä nappasimme metrolinjan kohti Hyde Park Corner -pysäkkiä. Pääsimme maan päälle juuri hyvään aikaan, sillä vähän matkan päässä tietä oli juuri ylittämässä joukko ratsukoita! (kuva ylempänä) 
Hyvä ohje!
Pujahdimme sisään Hyde Parkkiin Queen Elizabeth Gaten läpi. Heti puistoon päästyämme vastaan kipitti varsin kesyjä oravia ja joukoittain puluja :) Suuntasimme pidemmälle puistoon ja kuljimme The Rose Gardenin läpi. Istutukset olivat huikeita ja täysin kukassaan, kun taas Suomessa harva kasvi enää kukkii.
Kävelimme The Serpentine -järvelle, jossa vastassa oli hitonmoinen määrä erilaisia lintuja :) Suurin osa oli hyvin röyhkeitä, ruokaan tottuneita veijareita. Paikalla oli moni muukin turisti. Lintuhengailun jälkeen päätimme mennä viereiseen Serpentine Bar & Kitcheniin haukkaamaan jotain pientä. Markuksen kanssa otimme valkosipulileipää ja rosmariini-ranskiksia! Alakuva samasta ravintolasta. Paikan take away -hyllystä nappasin mukaan Benugon taivaallista itsetehtyä sitruuna-limonadia (kuva alempana).
Tämä kuva on otettu Serpentine Bridgeltä, jonka yli kuljimme Exhibiton Roadille. Isoista museoista valitsimme Natural History Museumin, koska se kiinnosti kaikkia eniten. Olisi ollut kivaa muissakin käydä, mutta aika ei millään olisi riittänyt. Ehkä seuraavalla kerralla ;) Mutta Natural History Museum oli kyllä huippu! Vietimme siellä parisen tuntia eikä siinä kyllä ihan kaikkia osastoja ehtinyt kiertää, mutta kiinnostavimmat kylläkin. Museossa tuli otettua paljon kuvia, mutta tähän postaukseen päätyi vain yksi, jotta muillekin jäi tilaa (kuva alempana).
Albert Memorial
Natural History -museon Hintze Hallin Diplodocus.
BT Tower
Museokierroksen jälkeen metroilimme "kotiseudulle", kävimme hotellilla vaihtamassa vaatteita ja lähdimme etsimään lähettyvillä olevaa The Brunswick -ostoskeskusta. Siellä söimme rennossa Nando's -ravintolassa. Täytyy myöntää, että söin kyseisessä paikassa elämäni tähän mennessä parhaimman salaatin (sangrian kera)! Nimittäin kvinoasalaatin, joka heidän listallaan oli uusi annos. Salaatissa oli kvinoan lisäksi avokadoa, bataattia, fetaa, kurkkua, tomaattia, salaattia ja siemeniä. Sairaan hyvää! Ruuan jälkeen kävimme mm. Superdrug-liikkeessä ja Waitrose-ruokakaupassa. Sitten iltahämärässä Starbucksin kautta hotellille.
Iltakahvi :)

Toinen päivä pulkassa! Hyvää alkavaa maanantaita!

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥