Tuesday, October 20, 2015

LONDON, days 4&5

Moikka ja hyvää syyslomaa niille, joilla sellainen on! :) Tämä postaus piti tulla ulos jo viime viikolla, mutta tuleekin vasta nyt. Eli neljäs päivä Lontoossa, toisin sanoen lauantai 26.9; silloin suunnitelmissa oli lähteä Camden Towniin, sen markkinoille ja lähiympäristöön. Siksipä lähdimme matkaan kävellen, koska silloin näkee kaikenlaista kivaa, mitä ei esim. bussin ikkunasta huomaisi. Kartta kourassa emme varmastikaan voineet näyttää yhtään enempää turisteilta :D Matkaakin hotellilta oli kuitenkin vain vajaat 1,5 mailia eli ei matka eikä mikään! ✌
Takseja :)
St. Pancras renessanssihotellin torni.
Matkalla poikkesimme St. Pancras Old Church -kirkossa, jossa oli mielenkiintoisia tekstejä ja tauluja sekä tietoa kirkkorakennuksen alle haudatuista ihmisistä.
Statue of Richard Cobden
Välipalaa Costassa (Crowndale Roadin ja Eversholt Streetin risteyksessä): simppeliä leipää kinkulla ja munalla sekä kreikkalaistyylistä vaniljajugua passionhedelmäkompotilla :) Ja lattea tietysti.
The Camden Market oli kyllä aika sokkelo, ja siellä turisti pääsee rahoistaan eroon :D Mutta aika helposti sai tavaroiden hintaa alemmaksi tinkaamalla. "Special price for you" -tarjouksia tuli jo ennen kuin olit ehtinyt itse sanoa yhtään mitään! Camden Marketista mukaan löytyi viininpunainen lyhyt college-paita Starbucks-logolla sekä Ravi Famousin ihana "waterfall"-takki! Camden High Streetillä sijaitsevista pikkukojuista lähti myös mukaan tuliaisiksi Lontoo-aiheisia avaimenperiä ja magneetteja sekä valkoinen t-paita myöskin Starbucks-logolla :D Miksiköhän..
Tätä paitaa en ostanut, mutta kuvan nappasin koska se oli cool :) Myös alapuolella olevat Big Benit olivat söpöjä!
Ja sitten Camden Lock Markettiin! Alakuvan lintuja parveili monia tuolla kojujen ja ihmisten seassa. 
Palatessamme takaisinpäin Camden Lock Marketilta piipahdimme "yksillä" The Bucks Head -nimisessä pubissa. Tämän jälkeen kävelimme lähimmälle metroasemalle ja otimme suunnaksi Oxford Streetin (Tottenham Court Road) Primarkin. Siellä olisi voinut viettää aikaa vaikka kuinka kauan.. :D Ostin kolme pitkähihaista puseroa sekä yhden topin. Löysin myös viidellä punnalla ihanan vaalean kangas/nahkarepun. 
Illalla kävimme syömässä hotellimme lähellä sijaitsevassa falafel-ravintolassa, nimeltä The King of Falafel. Itse otin falafel-salaatin hummuksella :) Ruuan jälkeen kävimme vielä varmistamassa St. Pancrasin asemalla, että mistä pääsisimme seuraavana aamuna kätevimmin oikealle laiturille kohti Gatwickin lentoasemaa. Lisäksi Starbucks houkutteli jälleen luokseen hakemaan iltakahvia :D
Tässä päällä Ravi Famous waterfall-takki :)
Ihana syksykuosi! ☕
Thameslink-juna lähti kohti Gatwickiä sunnuntai-aamuna seitsemän aikoihin. Lento kuitenkin lähti vasta 10:20, mutta seuraavalla junalla olisi jo myöhästytty lennolta eli parempi olla hyvissä ajoin kentällä! Yläkuvassa aamupalani Apostrophe-kahvilassa lentoasemalla: avokado-tomaatti-rucola-sämpylä, jugua myslillä ja vadelmakompotilla sekä omena-punajuurimehua :)
Hki-Vantaalta pääsimme melko nopeasti eteenpäin bussilla lentoparkkiin ja siitä jälleen Tampereelle :) Haikein mielin jätimme Lontoon taaksemme, mutta onneksi mukana monta sataa valokuvaa ja kivoja tuliaisia! Ehdottomasti aion joskus mennä Lontooseen uudelleen, koska näissä neljässä ja puolessa päivässä, jotka siellä vietimme, ei millään ehtinyt nähdä kaikkea mitä olisi halunnut! Seuraavaa Lontoon reissua odotellessa! Tosin ei paljoa aikaakaan siihen kun taas nousen lentokoneeseen, nimittäin 7.11. kutsuu Slovenia ja RYEuropen syysseminaari ;) Ja vielä ennen sitä yksi Tallinnan reissukin PAMin porukalla (31.10)!


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥