Thursday, January 21, 2016

Barrea testaamassa

Kävin tiistaina aamupäivällä kokeilemassa Moveitin uusinta tuntia Moveit Barrea! Normaalisti Barre-tunti olisi torstai-iltaisin, jolloin en siihen pääsisi 4H-touhujen takia osallistumaan. Joten tuo aamupäivän tunti oli sopivaan aikaan! 

Ryhmäliikuntasali Moveitin nettisivuilla Barrea kuvaillaan seuraavasti: Barre on tällä hetkellä NYC:n ja Hollywoodin ehdottomasti kuumimpia treenaustrendejä, jota ylistävät Taylor Swiftin, Dakota Fanningin ja Rosie Huntington Whiteleyin kaltaiset supertähdet. Tunnilla yhdistetään Baletin kauneus ja tehokkaat tangolla tehtävät lihaskuntoharjoitteet yhdeksi mahtavaksi kokonaisuudeksi.
Jalassa uudet Seppälän treenipöksyt.
Barre-tunti on siis baletti-pohjainen, 45 minuuttia kestävä tunti, jossa suurin osa ajasta vietetään tangon vieressä tehden erilaisia lihaskuntoharjoitteita. Teimme erilaisia joustoja, kyykkyjä, potkuja ja ojennuksia aloittaen helpoista perusasennoista. Tunnilla olimme varpaillamme yllättävän paljon! Eli tasapainoa myöskin tämä tunti opettaa. Mutta mun kaltaiselle, jolla ei ole ollut koskaan minkäänlaista kosketusta balettiin, niin jo ensimmäisen vartin kohdalla tuntui pohkeissa ja pakaroissa mukavasti. Hyvä juttu kuitenkin on se, että Moveitin tunneilla pääsee hyvin mukaan vaikka ei olisi tietyllä tunnilla koskaan käynyt. Liikkeet siis eivät ole liian vaikeita eikä tunti varsinaisesti ole tanssitunti. Ja vaikka ohjaaja Marin suusta pulppusi balettisanastoa, niin menossa pysyi hyvin mukana! Tangolla olon lisäksi teimme matolla erilaisia liikkeitä, joilla sai kivan poltteen etureisiin sekä myöskin vatsalihasliikkeitä ja punnerruksia. 
Ja ei, en ollut tunnilla yksin vaan napsin kuvat hetki ennen tuntia :)
Nyt kaksi päivää myöhemmin jaloissa tuntuu vieläkin, että jotain on tullut tehtyä! Toki se johtuu osaksi myös omasta viimeaikaisesta laiskuudestani, mutta myöskin Barren tehokkaista liikkeistä! Tunti oli mulle henkilökohtaisesti sopivan raskas, ei liian kova eikä liian "helppokaan". Suosittelen kyllä kokeilemaan Barrea, jos haluaa tutustua balettipohjaiseen ryhmäliikuntaan :) 

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥