Sunday, January 17, 2016

Moveit Hyvänolon sunnuntai 17.1.16

Moikka! Olin tänään Moveitilla Hyvänolon päivä -tapahtumassa kahdestatoista kolmeen. Se on tietyn teeman ympärille rakennettu tapahtuma, joka koostuu tarjoilusta, luennoista ja jostakin jumppatunnista. Tänään eli Moveitin ensimmäisessä Hyvänolon päivässä oli teemana rentoutuminen, hyvä olo, luonnonkosmetiikka ja ruokavalion vaikutus ihon kuntoon ja yleiseen hyvinvointiin. 
Tapahtuma alkoi piristävällä sitruuna-appelsiini-inkiväärishotilla ja raikkaalla salaattilounaalla. Tarjolla oli vihreää salaattia melonin, avokadon, paprikan ja granaattiomenan kera sekä gluteenitonta (riisistä valmistettua) pastaa pestolla ja tomaatilla, sekä fetaa ja siemennäkkäriä. Lounaan jälkeen Anniina kertoi miten ruokavalio vaikuttaa ja näkyy ihossamme sekä koko kehon toiminnassa ja jaksamisessa. Iho ei välttämättä voi hyvin vaikka käytämme laadukasta kosmetiikkaa, mutta syömme mitä sattuu. Mm. viljoilla ja vehnällä voi olla paljon negatiivisia vaikutuksia siihen, miten iho ja keho voivat. Itse kun yritän kokoajan enemmän välttää vehnää ja gluteenia niin oli helppo samaistua Anniinan omakohtaiseen tarinaan jätettyään viljat pois ruokavaliosta. Lisäksi hän puhui luonnonmukaisesta kosmetiikasta, joka sekin kiinnostaa minua paljon. Saimme myös maistaa savijuomaa (kuvassa alla). Tämä vihreä savi sisältää tärkeitä mineraaleja sekä hivenaineita ja mm. puhdistaa elimistöä, ehkäisee tulehduksia ja vahvistaa luustoa.
Luennon jälkeen pääsimme herkuttelemaan luomukahvilla tai -teellä sekä kolmella erilaisella Puhdistamon raakasuklaalla (minttu, appelsiini ja tumma 70%) Kahvittelun päätyttyä pääsi puheenvuoroon Piritta, jonka kanssa pohdimme mistä muodostuvat kiire ja stressi nykypäivänä, ja miten hallita niitä. Hän kertoi myös keinoja rauhoittua ja rentoutua sekä miten olla läsnä hetkessä. Piritta esitteli meille myös, mitä on mindfulness, ja miten sitä voi hyödyntää arjessa. 

Luennon jälkeen oli vuorossa Moveit Mind -tunti, jossa meditoidaan ja pyhitetään hetki vain itsellemme. Se rentouttaa ja tuo rauhaa mielelle, mutta myös keholle. Tunnilla opitaan myös hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja tunnistetaan kehon ja mielen erilaisia tuntemuksia. Tämä tunti oli minulle jo ennestään tuttu, mutta milloin tahansa on hyvä aika pysähtyä rauhoittumaan ja kuuntelemaan omaa kehoaan ja mieltään! Lopuksi saimme shoppailla Puhdistamon tuotteita sekä luonnonkosmetiikkaa. Saimme myös lahjaksi kassin, joka sisälsi esitteitä ja näytteitä. Kerrassaan hieno ja rento päivä Moveitilla, näitä lisää! :)
Ostin suklaata odottamaan jotakin kivaa talvipäivää, jolloin voin herkutella jonkun niistä kahvin kanssa :)

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥