Thursday, December 31, 2015

Uuden vuoden aaton menu 2015

Sieltä se vuosi 2016 lähestyy kovaa vauhtia ❆ Meillä syötiin juuri mahtavaa ruokaa aaton kunniaksi. Tässä reseptit, jotka tuli keksittyä omasta päästä :)


⇨Perunasalaattigluteeniton

-reilu puoli kiloa kiinteitä perunoita
-puolikas sipuli
-puolikas purkki maustekurkkukuutioita (esim. Felix)
-2 rkl kapriksia
-1 pieni omena (kotimainen)
-1 prk kermaviiliä
-1 rkl Dijon-sinappia
-pippuria ja suolaa

Pese ja keitä perunat, mausta keitinvesi suolalla. Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Valuta kurkkukuutiot. Pese omena ja pilko kuutioiksi. Valuta ja lisää kaprikset. Lisää kermaviiliin sinappi ja pippuri, sekoita hyvin. Sekoita kastike muiden ainesten joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa!
⇨Päärynä-fetasalaattigluteeniton

-1 sweet sensation -päärynä
-puolikas pussi flower sprouts -kukintoja (Grönsaksmästarna)
-100 g aitoa fetajuustoa
-puolikas granaattiomena
-kuivattuja karpaloita
-maapähkinöitä
-pippuria

Poista kukinnoista kannat ja revi lehtiä irti, murusta joukkoon feta. Kuori ja pilko päärynä. Halkaise granaattiomena ja koputtele veitsellä puolikkaan ulkopuolta, jotta siemenet putoilevat ulos. Lisää vajaa kourallinen kuivattuja karpaloita sekä saman verran hieman pienemmäksi pilkottuja maapähkinöitä, sekä ripaus pippuria. Sekoita hyvin.
⇨Coleslaw, gluteeniton
-1/4 kokonaisesta valkokaalista
-3 porkkanaa
-2 rkl kruunumajoneesia (Felix)


Raasta kaali ja kuoritut porkkanat ja lisää majoneesi, sekoita. Itse käytin kätevää monitoimikonetta raastamiseen, mutta tavallinen raastin käy yhtä hyvin!
Näiden kanssa tarjolla oli myös Snellmannin Kunnon nakkimakkaroita :)
Jälkkärinä minioreoita!❤


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2016! ❉❈✺

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥