Sunday, January 21, 2018

Tanskalainen unelmakakku

Tein pari viikkoa sitten Tigerista ostamastani valmiista kakkumixistä tanskalaista unelmakakkua eli drømmekage! En koskaan käytä valmiita mixejä, mutta tämä pisti silmään, oli edullinen ja todella maukas! Pakkauksesta löytyy pohjan sekä kuorrutteen kuiva-aineet. Itse pitää lisätä pari munaa, maitoa, voita, vettä ja öljyä. Mukana on selkeät ohjeet.
Pohjan aineksiin lisätään vettä, munia ja öljyä ja sekoitetaan hyvin keskenään. Taikina kaadetaan voideltuun vuokaan. Ohjeessa neuvottiin käyttämään 20x30x4cm kokoista vuokaa, mutta itse käytin tavallista pyöreää piirakkavuokaa ja onnistui hyvin. Pohjaa paistetaan 160 asteessa noin puoli tuntia. Sillä välin voi valmistaa kookoskuorrutteen. Sulata ensin voi kattilassa ja lisää kuorrutepussin sisältö. Kiehauta ja sekoita usein. Kun seos on kiehunut, voit sammuttaa levyn. Kaada viimeiseksi mukaan maito ja sekoita kunnes maito on sekoittunut kuorrutteeseen.

Kun pohja on otettu pois uunista, nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Levitä kuorrute tasaisesti pohjan päälle ja laita kakku uuniin vielä 3-5 minuutiksi, varo ettei pala! Ennen leikkaamista anna kakun jäähtyä kokonaan.On muuten hyvää! Varsinkin kookoksen ystäviä suosittelen kokeilemaan :)

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥