Saturday, November 16, 2013

Saisiko olla persilja-rahkasämpylöitä?

Meillä tehdään nykyään melkein kaikki leipä itse! Kehittelin tällaisen rahkasämpylä-reseptin, johon tulee ihanaa tuoretta persiljaa ja koristeeksi kurpitsansiemeniä :) Reseptistä valmistuu 9 pientä ja suloista sämpylää. Reseptin löydät myös täältä!


Tarvitset: 
250 g maitorahkaa
2 dl luomukaurahiutaleita
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl raejuustoa
vajaa kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna
ripaus suolaa ja pippuria
pieni loraus hunajaa
1 kananmuna
0,5 dl seesaminsiemeniä tai muita siemeniä

 koristeluun
kurpitsansiemeniä
unikonsiemeniä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile uunipellille jauhotetuin käsin pieniä palloja, litistä hieman. Koristele kurpitsansiemenillä ja unikonsiemenillä. Paista 200 asteessa 20-25 min tai kunnes ovat kauniin ruskeita, kuten kuvissa. Sämpylöiden kuuluu jäädä kosteiksi. :)








-Essi

2 comments:

  1. The bread rolls look so delish and even more mouth-watering with the tomatoes and cheese.

    Katrina Alana (Follow me #20)

    ReplyDelete
  2. Thank you! :) They really are tasty!

    ReplyDelete

Thanks for your comment! ♥