Friday, November 29, 2013

TALLINNA 23.-24.11.13, osa 1

Matkamme alkoi lauantai-aamuna herättyämme ennen puoli viittä! Matka oli siis PAMin Porin osaston järjestämä ja matkan hinta per pää oli paljon halvempi kuin itse järjestetyllä matkalla. Omassa seurueessani oli Markuksen lisäksi mukana vanhempani ja nuorempi pikkuveljeni. Bussi lähti Porin linja-autoasemalta puoli kuusi. Helsingin Länsisatamassa ei kauaa tarvinnut odotella, laivaan pääsi melkein heti terminaaliin saavuttuamme. Laiva (M/S Star) lähti kohti Tallinnaa klo 10.30 ja perillä Tallinnan D-satamassa olimme kahden tunnin kuluttua :) Laivalla oli ihanan vapauttavaa kulkea vain pienen laukun kanssa, koska isoimmat matkatavarat sai jättää bussiin, joka matkusti mukanamme Viroon. Pikalaivamatkoissa on aina ärsyttänyt se, että jos ei heti laivaan päästyään juokse varaamaan istumapaikkoja jostain mukavasta nurkasta, saattaa joutua seisoskelemaan/kävelemään koko laivamatkan, koska ihmisiä on paljon ja istumapaikat menevät nopeasti. Onneksi olimme nopeita ja fiksuja ja saimme kivan paikan, jossa chillailla :)

Kun pääsimme ulos laivasta, oma bussimme odotti meitä jo parkissa. Matkamme jatkui bussilla vähän matkan päähän hotellille eli Sokos Hotel Viruun. Toivottiin, että meidän huone olisi mahdollisimman korkealla, onhan Viru sen verran korkea, että sieltä olisi komeat näkymät :) Ja huoneemme olikin kuin olikin 18. kerroksessa! Hotellille saavuttuamme oli hieman sumuista, joten näkymä huoneen ikkunasta ei kantanut kovin pitkälle. Mutta onneksi ei satanut (edes missään muussa vaiheessa matkaa)!


Saatuamme tavarat hotellihuoneisiin lähdimme samantien syömään, masussa alkoi jo kurnia! Olimme lueskelleet virolaista mainoslehteä laivalla ja löysimme sen avulla upean ravintolan ihan hotellin läheltä, kadulta Narva maantee, Foorumia vastapäätä. Lounge Tallinn oli paikan nimi ja täytyy sanoa, että tähän mennessä elämäni maukkain ravintolareissu! Söin ankan filettä perunamuusilla, punaviinikastikkeella ja salaatilla. Hintaa annoksella oli pikkuiset 14,50e. Pienen hinnasta tekee se, että hintaan kuului lasi punkkua :) Isäni otti paistettua kuhaa (perunamuusilla, kasviksilla ja seedrimännynsiemenillä, 8,50e) ja piti yli kaiken! Markus ja äitini ottivat samaa eli juustossa paneroitu kanafilee (isoilla lohkoperunoilla ja salaatilla, 9,50e), hekin pitivät kovasti :) Pikkuveljeni otti kanapastaa (5,90e) ja sekin hävisi lautaselta aika nopeasti! Äiti otti veljeni kanssa puoliksi jälkkäriksi juustokakkua (4,50e) ja iskä, minä ja Markus maistettiin virolaista perinnejälkkäriä eli kamavaahtoa! Yhdellä annoksella oli hintaa 2,90e. Kamavaahto oli taivaallista. Ainesosina siinä oli talkkunajauhoa, maustamatonta jogurttia, kermavaahtoa ja vadelmahilloa :) Täysin suomalainen ravintolanomistaja naureskeli meille, että "nyt olette sitte vetäny kamaa Tallinnas" :D

Jättiläissipsipussi! :)

Kaubamajan näyteikkunaa koristivat ihanat liikkuvat pingviinit! :3


Ruuan jälkeen kiertelimme kaupungilla, mm. Kaubamajassa ja Viru Keskuksessa ja aika pian suuntasimme vanhaan kaupunkiin kuuluisille joulumarkkinoille! Toriaukio (Raekoja Plats) näytti hämärtyvässä illassa kaikkine jouluvaloineen ja kojuineen kauniilta! Myynnissä oli vaikka mitä! Käsitöitä, koriste-esineitä, vaatteita, matkamuistoja, ruokaa ja herkkuja sekä lähes joka kojusta sai erilaisia kuumia glögejä :)


Matkakertomus jatkuu osa kakkosessa! :)


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥