Saturday, November 30, 2013

TALLINNA 23.-24.11.13, osa 2

Matkakertomus jatkuu! :)
Glögiä Margo-nimisestä kahvilasta :)


Joulutorin jälkeen suuntasimme Solaris-ostoskeskukseen. Kävin mm. nauttimassa frozen yogurtia mansikoilla, kiivillä ja kookoshiutaleilla Yo!-jääjugubaarissa niinkuin tein heinäkuussa 2012 :) Muistoja, muistoja! Solaris on muutenkin suosikkini Tallinnan keskustan ostoskeskuksista. Kävimme myös hakemassa iltapalaa Solariksen ruokakaupasta, toidupood virolaisittain! Sekin niin tuttu paikka :)

Hotellille palattua näkymä ikkunoista oli huikea ♥

Kohukkeita on aina pakko saada kun käy Virossa! :p


Kaupunkikiertelyn jälkeen huilattiin hetki pehmeissä sängyissä ja iltamyöhään suunnattiin hotellin yökerhoon eli Café Amigoon :) Hotellin asiakkaille sisäänpääsy oli ilmainen, muuten se olisi ollut 8e. Yökerhossa oli sopivasti happy hour ja kolmea erilaista drinkkiä oli myynnissä puoleen hintaan (alle 3 euroa/kpl).


Nukkumaan mentiin myöhään yöllä, mutta aamupalalle heräiltiin jo puoli yhdeksän aikohin :) Aamupala oli todella kattava ja maittava! Sunnuntai-aamu valkeni säältään paljon kirkkaampana mitä lauantai oli ollut.


Aamupalan jälkeen pyörittiin vielä kaupungilla ja käytiin esimerkiksi Kaubamajan Biomarketissa sekä vähän matkan päässä sijaitsevassa Rimissä. Oli ihana katsella kuinka jopa sunnuntai-aamupäivällä ruokakaupan paistopiste oli täynnä juuri uunista tulleita pikkusuolaisia ja leivoksia! Myös kaupan take away -salaattipiste oli pullollaan eri vaihtoehtoja. Suomen ruokakaupoissa tämä ei tulisi kuuloonkaan :D Olin syönyt tuhdin aamupalan, mutta nappasin kotimatkalle kohukkeita!


Hotellihuoneet piti luovuttaa kahteentoista mennessä, jolloin bussimmekin lähti. Mukava bussikuskimme kuljetti meitä muutamassa erilaisessa, sanotaan nyt suoraan, viinakaupassa! Ostokset sai sopivasti suoraan bussin tavaratilaan. Itse emme kovin paljoa juomia raahanneet, vain pari konttia ja muutamia yksittäisiä pulloja, mutta oli sairasta katsoa sitä muiden suomalaisten ostohimoa :D Vaikka monelle suomalaiselle Tallinnan reissu tarkoittaa viinan hakureissua, itse en sitä ole koskaan niin ajatellut. Tykkään kierrellä kaupunkia, herkutella, valokuvata yms! :)

Loppuajan ennen laivaanlähtöä kulutimme SadaMarketissa kierrellen ja kahvitellen. Olen aina vähän pitänyt tuota paikkaa sellaisena läävänä, jossa myyjät tyrkyttävät samaa tavaraa joka nurkassa, mutta tällä kertaa siellä oli ihan mukavaa! Löysin kympillä kivan leopardikuvioisen ison lompakon :) Kolmelta lähdettiin bussin kyydissä satamaan, koska bussin piti ajaa laivaan jo hieman ennen matkustajia. Laiva (M/S Superstar) lähti Helsinkiä kohti klo 16.30. Paluumatka kesti yhtä kauan kuin tulomatkakin. Bussimme odotti taas parkissa päästyämme ulos laivasta. Bussimatka Poriin sujui nukkuessa nopeasti, kotona olimme noin yhdentoista aikoihin :) Kerrassaan mukava reissu!

PS: Tuliaisista tulossa myöhemmin oma postaus :)

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥