Saturday, January 25, 2014

Luomu falafel-pyörykät & kasvishöystö

Tein joku aika sitten älyttömän herkullista ruokaa! Inspis iski kun muistin ostaneeni tarjouksesta Gluteeniton maailma -merkkiset luomu falafel-ainekset. Niiden lisäksi tein hellan ääressä kehittelemääni kasvismössöä, kauniimmin sanottuna kasvishöystöä! Yummy!
Kasvishöystöön tarvitset:
noin 3 annosta

-1 peruna
-1 porkkana
-1 tomaatti
-pala keräkaalia
-puolikas paprika
-kourallinen ruusukaaleja
-2-3 valkosipulinkynttä
-1 prk (70 g) tomaattisosetta
-0,5 dl seesaminsiemeniä
-tilkka oliiviöljyä
-ripaus himalajan suolaa
-ripaus mustapippuria
-hyppysellinen kanelia
-2 dl vettä
-pari oksaa herneenversoa koristeeksi
1. Pese peruna hyvin ja pilko se ja muut vihannekset. Ruusukaaleista kannattaa leikata kanta pois ja halutessasi voit puolittaa ne. 
2. Lisää vihannekset oliiviöljyn ja murskattujen valkosipulinkynsien kanssa pannulle ja paista hetki. Lisää tomaattisose ja puolet vedestä. Hauduta noin 10 min.
3. Lisää loppu vesi ja mausteet. Kiehauta ja kypsennä vielä noin vartin verran ja lisää seesaminsiemenet. Lisää tarvittaessa vettä. 
Falafel-pyörykät tein siis valmiista aineksista! Ja luomuna tietenkin! Gluteenittoman maailman pyörykkäainekset taitaa olla meillä uusi suosikkiherkku, koska ainesosaluettelokin laatikon kyljessä näyttää hyvältä: 

kikherne* (rouhe ja jauho), merisuola, kumina*, persilja*, valkosipuli*, korianteri*, valkopippuri*
*luomu

Ravintosisältö/100g näyttää tältä:

energiaa 324 kcal
proteiinia 21.4 g
hiilihydraattia 34.1 g
rasvaa 6.0 g
ravintokuitua 24.4 g
natriumia 0.8 g

Kikhernettä ja mausteita, ei mitään turhaa! Markuskin tykästyi näihin ihan kympillä :) Suosittelen kokeilemaan! Hiilareitahan näissä nyt jonkun verran on mutta itse en niitä ainakaan pelkää, niitäkin ihmisen pitää saada :) 160 gramman pakkauksesta saa reilu 16 pyörykkää eli noin 2-3 annosta. Jauhoseos sekoitetaan 2,5 desiin kiehuvaa vettä ja annetaan tekeytyä 15 minuuttia. Sitten pyöritellään kostein käsin palleroita ja paistetaan runsaassa oliiviöljyssä! Suosittelen myös testaamaan paketin kyljessä olevia muunnelmia: jos haluat erittäin rapeita, kierittele pallerot seesaminsiemenissä ennen paistamista. Jos haluat erityisen maukkaita, lisää taikinaan yksi kuutoitu luomusipuli :) Itämaisen makuelämyksen saat kun hienonnat taikinaan puoli nippua tuoretta korianteria!
Tarjoile nämä herkut yhdessä ja koristele annos herneenversoilla :)


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥