2 annosta
-2 keskikokoista perunaa
-1 dl kikherneitä
-1 dl keräkaalia silputtuna
-1 pieni tomaatti
-ripaus suolaa ja pippuria
-ripaus valkosipulijauhetta
-tilkka oliiviöljyä
-tilkka vettä
Pese ja harjaa perunat hyvin, pilko ja keitä sen verran, että ne pehmentyvät hieman. Huuhtele kikherneet, pilko tomaatti ja silppua kaali. Lisää kaikki pannulle oliiviöljyn kanssa, mausta ja lisää vesitilkka. Paista hetki, jotta kasvikset saavat hieman väriä ja rapsakoituvat! Tomaatti saa mennä sutuksi :) Nauti sellaisenaan tai esim. lihan/kalan kanssa!
Tästä tulee hätkähdyttävästi mieleen alu chole eli intialainen kikherne-perunacurry, joka esiintyy Tuija Ruuskan kirjassa Kasviskarnevaalit. Mulla on ollu tuo kirja jo monta vuotta, mutta en ole pitkään aikaan kokannut siitä mitään. Sattumalta pari päivää tämän peruna-kikhernelisukkeen tekemisen jälkeen selailin kyseistä kirjaa ja huomasin Intia-osiossa alu cholen reseptin :) Hauska sattuma!
Ruokaterkuin Essi
No comments:
Post a Comment
Thanks for your comment! ♥