Saturday, January 11, 2014

Vinkit meikkaukseen, osa 1: Pohja

Tästä alkaa blogini uusi "sarja" :) Nimittäin vinkkejä kauniiseen ja kestävään meikkiin. Tärkeintä kauniissa meikissä on siisti meikkipohja ja siitä kerronkin ensimmäisessä osassa.

Meikkipohjaan kuuluu:


1. kosteusvoide (+meikinpohjustusaine)

2. peiteaineet
3. meikkivoide (+valokynä)
4. puuteri

Valitse kosteusvoide ihosi laadun mukaisesti ja levitä ohuelti puhdistetuille kasvoille. Kosteusvoide kosteuttaa ja suojaa ihoa sekä pitää sen pehmeänä. Se myös pohjustaa tulevaa meikkiä. Anna voiteen imeytyä pari minuuttia ja painele sen jälkeen mahdollinen ylimääräinen voide pois esimerkiksi kasvopaperilla.

Jos käytät meikinpohjustustuotetta, levitä se tasaisesti koko kasvoille tai halutessasi vain paikallisesti kuten huulille tai luomille. Pohjustustuotteen on tarkoitus kiinnittää meikki paremmin iholle, tasoittaa ihon väriä ja pintaa, pidentää meikin pysyvyyttä sekä helpottaa meikkivoiteen levitystä :)
Jos iholla on pieniä virheellisyyksiä, ne saadaan piiloon peiteaineilla, mutta esimerkiksi tummien ja sileiden silmänalusten peittämiseen saattaa riittää meikkivoide. Jos kuitenkin tuntuu, että se ei riitä, voit käyttää peiteainetta tai neutraloijaa eli häivyttäjää tai niiden sekoitusta. Levitä peiteaine tasaisesti tummalle alueelle sienellä, pienellä siveltimellä tai sormilla niin ettei rajoja jää näkymään. Käytä sinisävyisiin silmänalusiin oranssia peiteainetta ja rusehtavan tummiin pinkkiä tai roosaa peiteainetta. Punaiset näpyt peität helpoiten meikkivoiteen värisellä peiteaineella tai punaisen neutraloijalla eli vihreällä peiteaineella. Häivytä huolellisesti!
Levitä seuraavaksi meikkivoide eli värivoide sienellä, siveltimellä tai sormilla. Peittävämmän lopputuloksen saa painelemalla ja taputtelemalla kun taas liu'uttamalla pitkin vedoin saadaan ohut tulos. Valitse värivoide ihosi laadun mukaisesti eli kuivalle iholle täyteläinen ja rasvaiselle iholle melko rasvaton voide. Värivoide voi olla nestemäinen, kakkumainen, vaahtomainen yms. Mieti myös, kuinka peittävän meikistä haluat. Valitse voiteen sävy ihosi sävyn mukaan. Jos teet iltameikkiä, valitse astetta vaaleampi meikkivoiteen sävy, jotta saisit muita meikin värejä korostettua. Meikkivoiteella parannetaan ja tasoitetaan ihon väriä. Sillä voidaan myös korjata ihon värivirheitä. Se hoitaa, kiinteyttää, suojaa ja poistaa kiiltoa iholta. 
Jos haluat käyttää valokynää, lisää se tässä vaiheessa. Valokynän valoa heijastavan ominaisuuden ansiosta saat ihon juonteet, uurteet ja varjoalueet piiloon. Levitä valokynää ainoastaan juonteen pohjalle ja aloita häivytys juonteen tummimmasta kohdasta. Anna kuivua muutama sekunti, tasoita meikkivoiteeseen kevyesti sormilla tai sienellä painellen. 
Viimeinen meikkipohjan osa on puuteri. Se voi olla esimerkiksi irtopuuteri tai puristepuuteri. Puuterin tarkoitus on kiinnittää meikki ja pidentää sen kestoa. Se myös poistaa kiiltoa ja tasoittaa ihon väriä antamalla himmeän mattapinnan. Valitse puuterin sävy niin ettei se muuta alla olevan meikin väriä. Levitä puuterisiveltimellä koko kasvoille. Jos kyseessä on iäkkäämpi iho, kannattaa puuteria lisätä vain kevyesti kiiltokohdille ja poskipäille, jotta ihosta ei tule paksun ja kuivan näköinen. 

Nyt osaatte tehdä pohjan, seuraava osa käsittelee silmämeikkiä :)


Terkuin Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥