Friday, October 10, 2014

Minun vapaapäiväni

Nautin jälleen pidennetystä viikonlopusta kun olin lomalla 6.-7.10. Vuosilomapäiviä on mukavasti jäljellä, joten mikäs siinä :) Näin syksyllä on kiva pitää vapaapäiviä huonon säänkin takia. Aamulla herätessään tajuaa, ettei tarvitsekaan lähteä sateeseen. Ajattelin kirjoittaa postauksen siitä, millainen tavallinen lomapäiväni Porissa on. Toinen päivä sen sijaan oli vähän speciaalimpi, siitä myöhemmin lisää ;)
Klo 6:15 Herätys. Nousen samaan aikaan kuin työpäivänäkin nousisin, koska viikon unirytmi menee muuten sekaisin. Haukkaan aamupalaksi banaanin & pari riisikakkua ja lähden ovesta samaan aikaan Markuksen lähtiessä töihin eli noin 6:50. Poljen alle kilometrin päähän keskustaan salille. 
Klo 7:10 Treeni alkaa. Alkulämmittelen stepperillä vartin verran. Treeniohjelmassa on tänään kokovartalotreeni, joka kestää noin tunnin. Treeni on seuraavanlainen:

(sarjat 3x15)
-polven koukistaja
-sisä- ja ulkoreisilaite
-polven ojentaja
-pakaraprässi
-rintaprässi
-vatsarutistus
-alaselkälaite
-olkapääprässi
-suora soutu
-vatsalihaskierto
Treenin lopuksi venyttelen 15-20 min. Ja postworkouttina Questin chocolate peanutbutter :)
Klo noin 8:55 Uljas ratsuni! Polkaisen vähän matkan päähän PAMin aluetoimistolle hoitamaan pari asiaa, siellä menee puoli tuntia, jonka jälkeen suuntaan suoraan uimahallille. 
Klo 9:45 Uikkarit päälle. Aluksi uin matkaa noin puoli kilometriä, mutta suurimman osan ajasta lillun porealtaassa rentouttamassa lihaksia :D Väliin myös saunomista. Ennen hallilta lähtöä nappaan välipalaksi omenaa ja mustikkaa Piltin muodossa!
Klo 11:20 Kotona. Saavun hallilta kotiin vähän ennen puoli kahtatoista ja syön lounaaksi limetillä maustettua kanaa, villiriisiä ja salaattia. Jälkiruokana banaania ja kiiviä :) Oleilen kotona pari tuntia tehden en mitään kovin hyödyllistä, selailen tablettia ja päivitän Twitteriä ja Instaa. Kohta taas puen, otan laukkuni ja hyppään pyörän selkään. 
Klo 13.00 Kirjasto. Vietän hetken kirjastossa ja ostan lainasysteemistä poistettujen kirjojen joukosta pari hauskaa kirjaa, Callan Pinckneyn Callanetics - Selkäjumppa sekä Arto Hietasen Kiinteytä ja Kaunistu. Hauskat kirjoista tekee se, että ne ovat 80-luvulta, mutta kuitenkin hyviä vinkkejä täynnä! Alapuolella oleva kuva on Hietasen kirjasta :) Tuolloin ajateltiin että "Harjoittelu painojen avulla eli bodybuilding sopii yhtä hyvin naisille kuin miehillekin" kun taas nykypäivänä painoharjoittelun sopivuutta naisille ei edes kyseenalaisteta. Tai itse en ainaakaan kyseenalaista, muut saavat olla omaa mieltään :)
Kirjaston jälkeen menen käymään Maatilapuoti Wanhassa Kauppatorin laidalla. Liikkeestä saa puhdasta lähi- ja luomuruokaa. "Maatilapuoti Wanhasta saat rehellistä ruokaa ja puhtaita makuja, paikallisia perinteitä kunnioittaen." Mukaan tarttuu Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta, Linexpon nokkoskeitto-ainekset sekä Sahlmanin käsintehtyä vadelma- sekä kahvitoffeeta :) Wanhan jälkeen käyn Sinooperissa, koska siellä on niin usein tarjouksia. Tällä kertaa löysin kauniin tummanharmaan sisustuslasipullon ja siihen syksyisen vaahteran oksan (muovia) sekä noin tiilen kokoisen jättikynttilän! 
Klo 14:40 Petras Cafe. Käyn tutussa ja turvallisessa, mutta samalla Porin parhaassa kahvilassa herkuttelemassa kahvilla ja täytetyllä croissantilla. Selailen samalla Trendiä kaikessa rauhassa, sillä aikaa on tunnin verran siihen, että Markus pääsee töistä. Menen häntä vastaan ja käymme yhdessä ruokakaupassa, jonka jälkeen suuntaamme suoraan kotiin löhöilemään. Kumpikaan ei tee mitään sen erikoisempia :)

Klo 18:00 Saavumme Raatihuoneenpuistoon 4H-porukan kanssa, jossa meillä alkaa opastettu Kummituskävely ;) Kierroksella opas kertoo "tarinoita Porin tunnetuimmista rakennuksista, niissä asuneista ihmisistä,  oudoista tapahtumista ja rakennuksiin liittyvistä kummituksista" Tarinat olivat hyytäviä, mutta hyvin mielenkiintoisia! Palaamme kierrokselta kotiin noin kello 21:00, jonka jälkeen ei tapahdu kummempia. Nukkumaan menemme yhdentoista jälkeen.


Sellainen vapaapäivä :) Huomenna raakasuklaan valmistuskurssille!

-Essi

1 comment:

  1. Moikka! Sulle on haaste blogissani! :)
    http://maikinkotona.blogspot.fi/2014/10/mita-laukustani-loytyykaan.html

    ReplyDelete

Thanks for your comment! ♥