Monday, December 1, 2014

Banaanijäätelö eli nanaicecream

Oon niin innoissani uudesta keittiövälineestämme! Kyseessä on Bosch monitoimikone MCM5530. Ostimme sen Gigantista ja tehoa siitä löytyy 1100 wattia. Se on myös Tekniikan Maailman testivoittaja kesäkuulta 2012. Koneessa on neljä nopeutta ja pulssitoiminto. Siinä on erikseen tehosekoitin, jolla voi valmistaa helposti esimerkiksi smoothiet, fruitiet, kastikkeet ja soseet. Myös isompi kulho on todella monikäyttöinen, koska koneen mukana tuli monia erilaisia lisäosia ja teriä. Kone mm. vatkaa, pilkkoo, viipaloi, suikaloi, raastaa ja paseeraa sekä sekoittaa taikinat. Siinä on myös sitruspuserrin ja mehulinko. Ihan kaikkia toimintoja ei oo vielä tullut kokeiltua, mutta yksi mahtava herkku, jota sillä olemme valmistaneet on tämän postauksen aihe eli banaanijätski! 
Nyt sanotaan siis hyvästit höpöhöpökerma- ja maitojätskeille ja herkutellaan terveellisellä ja edullisella banaanijäätelöllä. Kansainvälisempiä nimiä tälle jäätelölle ovat nanaicecream ja nicecream. Tätä voi hyvillä mielin syödä vaikka ennen treeniä tai sen jälkeen. Tai ihan milloin vain! Kesä olisi tietenkin ihan mahtava ajankohta herkutella tätä, mutta myös talvikin ;) Kahteen sopivaan annokseen tarvitset 2 banaania, tilkan soijamaitoa ja tilkan vettä. Ei muuta. Tai no, pakastimen, veitsen ja monitoimikoneen :D Kuori ja paloittele banaanit vaikka minigrip-pussiin ja laita pakastimeen. Meillä banaanit saivat pakastua yön yli, mutta luulen, että jo pari kolme tuntia riittää saamaan niistä sopivia. Ota jäiset banaanit sulamaan vähän ennen jäätelön valmistusta. Tai itse ainakin teen näin, koska suojelen uutta monitoimikonettani, enkä surauta banaaneja sillä ihan umpijäisinä. Säästää konetta huomattavasti. Kun banskut ovat sulaneet mielestäsi tarpeeksi, heitä ne koneeseen, lisää soijamaito ja vesi ja surauta ne kylmäksi soseeksi. Annostele ja nauti! Oman annokseni päällystin kookoshiutaleilla! 

Mahtavaa tässä jätskissä on se, että se on gluteeniton, maidoton, pähkinätön, vegaani, ei sisällä lisättyä sokeria (soijamaidon sokeria lukuunottamatta) tai keinotekoisia makeutusaineita... Soijattoman vaihtoehdon saa korvaamalla soijamaidon esimerkiksi mantelimaidolla. Jäätelöstä saa myös loihdittua niin monia eri variaatioita, että huh. Tämä on vain peruspohja. Mukaan voi lisätä vaikka raakasuklaata, marjoja, hedelmiä, superfoodeja, pähkinöitä, siemeniä tai proteiinijauhetta!


Hyvää joulukuun alkua!

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥