Sunday, April 23, 2017

Laktoosittomat Skyrit

Sain Hopottajien kautta testattavaksi uusia laktoosittomia SKYR-rahkoja! Testasin kolmea eri makua: veriappelsiinia, mango-melonia ja mansikka-banaania. Skyrit ovat kotoisin Islannista ja ne ovat vähähiilihydraattisia ja runsasproteiinisia. Ne sopivat välipalaksi, jälkiruoaksi tai vaikka ilta- ja aamupalaksi kaikenikäisille. Skyr-rahka on pehmeää ja täyteläistä. Maku kaikissa testaamissani versioissa oli hyvä ja raikas! 
Laktoosittomien ryhmään kuuluu näiden kolmen lisäksi vielä Wanhan ajan vanilja, joka myöskin kuulostaa hyvältä! Skyr sopii niin herkuksi kuin painonhallintaan tai urheiluun tueksi tuomaan lisäproteiinia. Erityistä hyötyä niistä on laktoosi-intoleranteille, koska ne eivät sisällä laktoosia. Ne ovat myöskin gluteenittomia. Laktoosittomia Skyrejä saa hyvinvarustelluista päivittäistavarakaupoista ja ne tulivat kauppoihin 2017 alkuvuodesta. Yhden rahkan koko on 170 g. Mukana tulee pieni lusikka, jonka ansiosta rahkan voi nauttia missä ja milloin vain! Skyrejä voi huoletta käyttää myös leivontaan, sillä se kestää myös paistamista. 
Laktoosittomien Skyrien ainesosaluettelo näyttää kaikissa kolmessa maussa pääosin tältä: pastöroitu rasvaton maito, vesi, maissitärkkelys, kasvistiiviste, sakeuttamisaine (pektiini), aromi, makeutusaineet (sukraloosi, asesulfaami K), laktaasientsyymi, hapatteet. Mango-melonissa on lisäksi kermaa. Riippuen mausta hedelmiä ja marjoja on kussakin 2-6 prosenttia. Energiaa sadassa grammassa rahkaa on 57-71 kcal. Ainoana miinuksena näissä rahkoissa itse koen keinotekoiset makeutusaineet. Toki Skyriltä löytyy sokerillakin makeutettuja rahkoja, mutta nämä kolme testaamaani laktoositonta on makeutettu keinotekoisesti. Eivätkä ne keinotekoiset makeutusaineet toki pieninä määrinä silloin tällöin haittaa, mutta suuremmalla kulutuksella saattaa olla huonoja vaikutuksia (tutkittu). 

Rahkoista yleisesti yritetään saada nykypäivänä kovin terveellisiä jättämällä normaali sokeri pois ja korvaamalla ne keinotekoisilla aineilla. Itse valitsen kyllä paljon useammin sokerilla varustetun jogurtin tai rahkan, jos sellaisen joskus ostan. Jos terveellisyyttä haetaan niin paras tapa varmaan olisi ostaa tavallista makeuttamatonta maitorahkaa ja lisätä siihen marjoja/hedelmiä ja hunajaa/agavesiirappia. Mutta Skyrit ovat kyllä rahkoina hyviä välipaloja silloin tällöin. Lue lisää: https://www.facebook.com/skyrsuomi. Sosiaalisista medioista löydät kampanjakuvia tägeillä #skyrsuomi ja #hopottajat :)


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥