Saturday, April 8, 2017

Proteiinikahvi

Terveisiä täältä sohvan pohjalta! Ollaan oltu Markuksen kanssa molemmat kipeinä viime päivät. Alkaa käydä aika tylsäksi kun ei oikein mitään muuta jaksa tehdä kuin makoilla ja juoda teetä. Joten ajattelin tulla kirjoittamaan jokin aika sitten ostamastani proteiinikahvista.

Kyseessä on siis M-Nutritionin (Manninen Nutraceuticals) Coffee Break with protein -pikakahvijauhe. Ostin jauheen tehdessäni tilauksen Yliopiston apteekin verkkokaupasta, koska tietynlaisesta tilauksesta sai kaupanpäälle kaksi Marimekon käsipyyhettä. Proteiinikahvi oli kahden ja puolen euron alennuksessa ja kooltaan pakkaus on 300 g. Valitsin choco mochaccino -maun. Muita makuja olivat black coffee, cafe latte ja chailatte. Tuote on laktoositon, gluteeniton ja valmistettu mm. aidosta kolumbialaisesta kahvista. Muita ainesosia ovat lämpöstabiili heraproteiini (maidosta), inuliini, laktoositon rasvaton maitojauhe (maidosta), maku (kaakaojauhe), emulgointiaine (auringonkukkalesitiini), korkealaatuinen pikakahvijauhe, väriaine, kofeiini ja sukraloosi. 
Sadassa grammassa tuotetta on 62 g proteiinia ja 312 kaloria. Hiilareita löytyy 5 g, joista 4 g on sokereita. Rasvaa löytyy 2,7 g, kuitua 20 g ja kofeiinia 400 mg. Yhteen kupilliseen (2 dl kuumaa vettä) ohjeistetaan käyttämään yksi purkin sisältä löytyvä mitallinen jauhetta eli 15 g. Helpommin ravintosisällön ymmärtää kun sen jakaa yhteen kupilliseen kahvia. Silloin luvut ovat seuraavat: 47 kaloria, 9,3 g proteiinia, 0,75 g hiilareita, joista 0,6 g sokereita, 0,4 g rasvaa, 3 g kuitua ja 60 mg kofeiinia. Perinteiset heraproteiinijauheethan eivät kestä kuumennusta eli niitä ei voi käyttää esimerkiksi kuumien juomien tekoon tai leipomiseen. Tämän kahvijuomajauheen heraproteiini on lämpöstabiilia, ja se "säilyttää rakenteensa ja koostumuksensa myös lämpimässä vedessä, eikä denaturoidu normaalin heraproteiinin tapaan." Vesi, johon jauhetta lisätään ei siis saa olla kiehuvaa vaan maksimissaan 80-asteista. Kuuma vesi ei myöskään sovi shakeriin, koska kuumuus voi aiheuttaa painetta shakerin sisälle.

Olen kyllä ihan tykästynyt tähän! Mielestäni on kyllä hyvä keksintö yhdistää kahvi ja proteiini. Aamukin lähtee kivasti käyntiin kun kahvissa on muutakin kuin vain kahvia ja maitoa. Muuten en nykyään käytä enää proteiinijauheita, vaan yritän saada proteiinit kalasta, palkokasveista ja kasvisruuasta. Joten tämä kahviherkku on kyllä tervetullut ruokavaliooni! Oletko itse jo kokeillut?


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥