Kuralan kartanotila |
Loimaankoivu |
Saarni |
70-80-vuotias siperianpihta |
Viime kesänä Latviasta saamani käsinmaalattu 4H-paita 🍀 |
Mesiangervo, jota emme kylläkään tällä kurssilla käyttäneet. Mesiangervo kuitenkin sopii erityisesti yrttijuomaksi. |
Yrttihauteen aineksia: juhannusruusu, puna-apila, poimulehti ja syreeni |
Rieskaa tekemässä |
Kuva: Päivi Kiviranta |
Villiyrttisalaatti sisälsi tavallisen friseesalaatin, kurkun ja fetajuuston lisäksi maitohorsman lehtiä, vuohenputkea ja ketunleipää. Maitohorsmaa voi käyttää tuoresalaatteihin, keittoihin, muhennoksiin sekä yrttijuomiin. Nuoria maitohorsman versoja voi käyttää myös keitettyinä parsan tapaan. Vuohenputki käy mausteeksi, tuoresalaatteihin, keittoihin ja muhennoksiin. Ketunleipä eli käenkaali on erinomainen myöskin tuoresalaatteihin, keittojen pinnalle tai koristeeksi erilaisiin ruokiin. Ketunleivässä on sitrusmainen, pirteä maku ja sen takia käytimme sitä suolaheinän kanssa myös majoneesiin. Suolaheinästä käytetään lehdet ja ne maistuvat hieman suolaiselta. Niitä voidaan myöskin hyödyntää raakasalaateissa tai keitoissa mausteena. Suolaheinä kuin myös ketunleipä sopivat hyvin kalan kanssa käytettäväksi. Kumpikin sisältää oksaalihappoa eli niitä ei saa käyttää liikaa.
Villiyrttisalaatti |
Raparperi-mustaherukanlehtijuoma |
Kuva: Päivi Kiviranta |
-Essi
No comments:
Post a Comment
Thanks for your comment! ♥