Thursday, July 27, 2017

Suomen pienin kaupunki

Tiedätkö mikä on Suomen pienin kaupunki? Se sijaitsee Pohjanmaan maakunnan länsirannikolla saarella ja se on perustettu 1785. Asukkaita siellä on noin 1200 ja se on myös pinta-alaltaan Suomen toiseksi pienin kunta. Vastaus on Kaskö eli Kaskinen :) Kaupunki on kaksikielinen, mutta kuitenkin yli 60% puhuu suomea. Ainoa naapurikunta on Närpes eli Närpiö. Kaskinen sijaitsee noin 100 kilometriä Vaasasta alaspäin ja noin 115 kilometriä Porista ylöspäin. Teimme Markuksen kanssa Kaskisiin yhden yön kesäretken viime viikolla (18.-19.7.) Meitä kiinnostaa kaikki pienet, idylliset ja rauhalliset paikat -  ja Kaskinen oli juurikin sellainen :) 
Tästä eteenpäin kuvat Kaskisista
Kaskisten kaupungintalo
Matkan ensimmäinen osio taittui Onnibussilla Närpiön Teboilille. Huoltoasemalla vessakäynnin jälkeen alkoi patikointi Närpiön keskustaan, jonne oli noin kuusi kilometriä kävellen. Matka taittui yllättävän nopeasti maisemia katsellessa. Sitten hyppäsimme paikallisbussiin, joka vei meidät kymmenessä minuutissa Kaskisten Salelle. Sieltä nappasimme evästä ja aamupalaa seuraavalle aamulle. Sen jälkeen kävelimme keskustan kauniiden puutalojen ohi Marianrannan leirintäalueelle. Matkalla tuli vastaan mm. lampaita ja kaunis merenranta. Marianrannan campingistä olimme vuokranneet pikkumökin yöpymiseen. Mökissä oli parisängyn lisäksi sähköt, juokseva vesi ja jääkaappi. Eipä muuta olisi tarvinnut ollakaan! Veimme siis kamppeet mökkiin ja lähdimme vielä kiertämään keskustaa ja syömään. Päädyimme ravintola Siniseen Hetkeen, jota pitää olympiavoittaja Arto Koivisto. Otimme pizzaa, ja ne olivat sen verran isokokoisia, että otimme loput mukaan iltapalaksi. Saavuttuamme takaisin mökille, kävin vielä kastelemassa jalkoja uimarannalla, koska oli jo sen verran kylmä etten kokonaan uskaltanut kastautua. 
Omatoimisen aamupalan jälkeen sanoimme kiitokset campingin pitäjälle ja lähdimme etsimään paria geokätköä. Paljon ei ollut aikaa ennen paluubussia, mutta löydetyksi tulivat Kaskö högsta ja 0 km: Kaskinen. Palasimme samaa reittiä ensin bussilla Närpiön linja-autoasemalle ja siitä jalan kuusi kilometriä Närpiön Teboilin kupeessa sijaitsevalle pikapysäkille. Siitä sitten takaisin Onnibussilla Poriin. Vaikka reissu olikin lyhyt niin Kaskinen oli hieno piipahduspaikka suorine katuineen ja vanhoine puutaloineen! Kannattaa käydä :)
Campingin pihassa majaili kani :)
Mun pizzassa oli savulohta, kotijuustoa, punasipulia ja mustikoita!


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥