Wednesday, October 11, 2017

TBT to Mallorca

Moikka! Huomasin etten ollut viime talvena postannut blogiin mitään meidän Mallorcan-matkasta! Reissuun lähdimme 26.11.2016 ja lensimme Tukholman kautta Palma de Mallorcaan, Baleaarien itsehallintoalueen pääkaupunkiin. En tiedä mitä Hki-Tukholma-lennon laskeutumisessa tapahtui, mutta meillä kaikilla kolmella (minä, Markus, Maija) sattui korviin ja päähän aivan älyttömästi. Kone taisi laskeutua liian nopeasti. Yleensä mulla tulee vain vähän painetta korviin eikä aina edes satu, mutta tällä lennolla se oli jotain järkyttävää. No, onneksi toinen lento oli helpompi! Kun pääsimme Palmaan, oli jo pimeää, mutta lentoasemalta ulos astuessa lämmin aalto tuli vastaan! Vaikka Mallorcallakin oli silloin talvi, niin lämpötila ja sää oli paljon siedettävämpi kuin Suomessa..
Aeropuerto de Palma de Mallorca eli Palman lentoasema
Yövyimme koko reissun ajan Airbnb-asunnossa Santa Catalinan alueella. Asunnossa oli kaksi makkaria, kaksi parveketta, keittiö, olohuone ja kylpyhuone. Ensimmäisenä aamuna heräsimme auringonpaisteeseen ja parvekkeelta pystyi seuraamaan kuinka naapurit rauhallisina ripustelivat sunnuntain pyykkejä kuivumaan ikkunoidensa alapuolelle. Takaparvekkeelta oli näkymä kerrostalojen rykelmään ja niiden takana kohosivat vuoret. Etuparveke oli suunnattu keskustaan päin ja asunnolle asti näkyi iso katedraali. Parvekkeella nautitun aamupalan jälkeen lähdimme tutkimaan keskustaa. Lämpöä oli noin +21 astetta ja meillä oli tietenkin kesävaatteet päällä kun taas paikallisilla oli talvitakit ja pipot päässä! :D Emme keränneet toki yhtään katseita! Näimme päivän aikana mm. ison kadun Passeig Mallorcan, Esbaluard-taidemuseon ympäristön, suuren La Seu-katedraalin, La Llotjan, Plaza Mayorin ja Plaza de Espanan.
La Seu
Churroja Plaza de Espanalla
Pääasema
Maanantaina menimme bussilla itään, Porto Cristoon, jossa sijaitsevat Cuevas del Drach -tippukiviluolat. Luolissa maan alla kierrettiin oppaan johdolla noin tunnin kierros, joka päättyi pieneen musiikkiesitykseen. Lippu maksoi aikuiselta 15 euroa. Voisi luulla, että maan alla on viileää, mutta siellä oli itseasiassa aika lämmin eli mitään erikoisvarustusta ei mukaan tarvi. Tippukivet oli valaistu upeasti ja vesi oli melkein turkoosia! Näissä luolissa sijaitsee yksi maailman suurimmista maanalaisista järvistä, Martel-järvi. Luolamuodostelma on n. 1200 metriä leveä ja 25 metriä syvä (maan pinnan alapuolella). Lopuksi pääsimme soutuveneen kyytiin turkoosiin veteen pienen matkan verran, joka vei suoraan uloskäynnin lähettyville.
Cuevas del Drach -tippukiviluolat
Porto Cristo
Illalliseksi miekkakalaa paikallista ruokaa tarjoavassa ravintolassa (Cellar Sa Premsa)
Valldemossa
Tiistain vietimme ihanassa Valldemossassa! Sinnekin matkasimme paikallisbussilla. Matka Palma de Mallorcasta länsirannikolle kesti noin puoli tuntia. Matkalla huomasi, että menimme kokoajan ylemmäs, koska korvat menivät hetkellisesti lukkoon. Valldemossa sijaitsee yli 400 metrissä. Siellä sijatsee 1500-luvulla rakennettu kartusiaaniluostari. Valldemossan kadut olivat ihanan värikkäitä ja kapeita. Maistoimme välipalaksi mallorcalaista leivonnaista, ensaimadaa, tomusokerilla koristeltua pyöreää herkkua! Valldemossassa sijaitsee myös Chopinin museo sekä Mallorcan suojeluspyhimyksen synnyinpaikka. 
Paikallinen perinteinen leivos, ensaimada
Viimeisen illan herkuttelua Es Rebost -ravintolassa
Lento takaisin Suomeen Tukholman kautta lähti keskiviikkona aamupäivällä. Oli ihan huippu reissu vaikka ei kovin pitkä sellainen :) Suosittelen kyllä Mallorcaa matkakohteeksi talvellakin. Ainakin tuohon aikaan kun me olimme (marraskuun lopussa) oli sopivan lämmintä ☼

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥