Saturday, October 14, 2017

Testissä Gittesin saippuat ja scrubit

Heippatihei! Kuka teistä on kokeillut joskus Gittesin ihania tuotteita? Itse kävin pari viikkoa sitten tutustumassa Gittesin varastomyymälään täällä Porissa (Honkaluodossa) Linjatie 3:ssa. Pieni myymälä kätkee sisäänsä mitä ihanampia saippuoita, scrubeja, suihkutuotteita, ihonhoito- ja kylpytuotteita sekä sisustustavaraa. Tuotteita voi myös ostaa Gittesin nettikaupasta: http://www.gittes.fi/
Kuvan tuotteet saatu Gittesiltä
Gittesiltä löytyy laaja valikoima käsintehtyjä, luonnonmukaisia saippua- ja ihonhoitotuotteita. Merkin omin sanoin Gittes-saippua on "Kaunis, hoitava, kuoriva, hemmotteleva, kosteuttava, hurmaavan tuoksuinen ja ylellinen saippua – iloksi kylpyhuoneeseen tai vaikka lahjaksi." Gittesin tarina alkoi vuonna 2012. Alussa Gittesillä oli jonkin aikaa myymälä Porin keskustassa, mutta suurilta osin myynti on tapahtunut nettikaupan ja jälleenmyyjien kautta. Varastomyymälä avattiin Honkaluotoon 18.9.2017. Gittesin tuotteet ovat kotoisin Englannista ja niistä osa on luomua. Kaikki tuotteet ovat luonnonmukaisia ja käsintehtyjä.
Gittesin varastomyymälä Porissa
"Kaakaovoi-sokerikuorinta on pala luksusta arjessa."
Sain Gittesiltä testattavaksi muutaman saippuan ja scrubin! Gittesin saippuavalikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Leikattuina paloina myytävät saippuat ovat hoitavia, kosteuttavia, 100 % luonnonöljyistä tehtyjä saippuoita. Ne ovat SLS-vapaita sekä säilöntäaineettomia. Gittesin saippuat eivät sisällä synteettisiä öljyjä. Saippuatuotteet on valmistettu kosteuttavalle kasvi-glyseriinipohjalle, joka on luonnollinen kosteudensäilyttäjä. Saippuoihin on lisätty mm. paljon jojoba- ja avokadoöljyä, jotka hoitavat ihon ravitsemisen. Saippuoissa on myös erilaisia eteerisiä öljyjä, kasvisuutteita, voita sekä perusöljyjä, jotka tekevät jokaisesta omanlaisensa. Ne sopivat eri ominaisuuksistaan riippuen niin vartalolle, kasvoille kuin hiuksillekin.

Scrubit sopivat niin vartalolle kuin kasvoillekin ja ne ovatkin Gittesin yksiä suosituimpia tuotteita. Kaakaovoi-sokerikuorinnat on valmistettu kaakaovoista, ruokosokerista, eteerisistä öljyistä ja luonnon tuoksuista. Ne eivät sisällä säilöntäaineita. Osa scrubeista sisältää väriainetta, mutta ne ovat tavallisia elintarvikevärejä, joita käytetään esimerkiksi leivonnassa. Orgaaniset scrubit sisältävät vain 100 % luonnollisia ainesosia. Niissä ei ole keinotekoisia hajusteita, väriaineita tai säilöntäaineita. Scrubien tärkeä ainesosa kaakaovoi sisältää luonnon antioksidantteja, E-vitamiinia sekä omegarasvoja, mikä mahdollistaa scrubin pitkäaikaisen säilyvyyden. Kaakaovoi hoitaa ja ravitsee ihoa ja jättää sen pehmeäksi. Ruokosokeri puolestaan kuorii ihoa.

Kuinka scrubia käytetään? Se otetaan mukaan suihkuun ja sillä kuoritaan pesty iho joko koko vartalon alueelta tai vain ongelma-alueilta, kuten selluliitti, kovettumat tai kuivat kohdat. Tehtyäsi tämän, hiero ihoasi kunnes tuotteessa oleva sokeri sulaa. Scrubata voi myös saunassa, mutta älä jätä tuotetta saunaan ettei se sula! Scrubilla voit myös hoitaa ja kuoria kasvojesi ihon. 
Mustikka-saippua
Mustikka-palasaippua tuoksui miedosti hedelmäiseltä, ei ehkä niinkään heti tullut mieleen mustikka, mutta tykkäsin kyllä! Hyvä perussaippua, tuoksua olisi voinut olla enemmän :) Toki miedosti tuoksuvat ovat hyviä niille, jotka eivät siedä runsastuoksuisia saippuoita. Eli siinä mielessä hyvä! Tästä saippuasta ei myöskään jäänyt tuoksua ihoon pesun jälkeen. Nettikaupan sanoin sopii hyvin herkälle iholle. Tuote kuuluu hoitavien saippuoiden ryhmään.
Karkkipiirakka-saippua
Karkkipiirakassa oli myöskin mieto, mutta makea karkkimainen/purkkamainen tuoksu! Itse kaipasin tässäkin, että tuoksu olisi ollut voimakkaampi, niin herkullisesta saippuasta kun on kerran kyse :) Ihoon ei pesun jälkeen myöskään tässä jäänyt tuoksua. Kädet jäivät pehmeiksi ja kosteutetuiksi. Tuote kuuluu hoitavien saippuoiden ryhmään, ja sopii myöskin herkälle iholle. 
Suklaakeksi-saippua
Suklaakeksi-saippuasta minulla oli aika isot odotukset. Tuoksu ehkä jäi hieman pettymykseksi, se ei tässäkään saippuassa ollut kovin voimakas. Muuten saippua oli hyvä perussaippua, ja se pesi ihon puhtaaksi ja sileäksi. Tämä tuote kuuluu myöskin hoitaviin saippuoihin. Saippuasta irtosi pestessä hieman väriä, mutta se ei värjännyt ihoa.
Manteli-scrubi
Ihon kuorintaan tottumattomalle saattaa scrubi tuntua alkuun karhealta, mutta kun sokeri ja kaakaovoi hieman sulavat niin kuorinnasta tulee miellyttävämpää. Manteli-scrubissa oli ihanan makea, mutta mieto mantelin tuoksu ja iho jäi pehmeäksi ja tuoksuvaksi käsittelyn jälkeen. Kaakaovoin ja manteliöljyn yhdistelmä jäi iholle kosteuttamaan, mutta tunne ei ollut pyyhkeellä kuivaamisen jälkeen liian "rasvainen". Tässä tuotteessa on päällä oikeita mantelin paloja. Kuivat sääreni ja kantapääni tykkäsivät!
Sitruuna-greippi-scrubi
Tässä scrubissa oli pirteä, hyvä ja raikas tuoksu. Ihosta tuli sileä ja kaakaovoi jäi kosteuttamaan. Myöskin greipinkuori-, sitruuna- ja limeöljyt kosteuttavat ja tuovat virkistävää tuoksua. Kaikkien scrubien jälkeen iho oli vielä kauan pehmeä ja tuoksuva. Tätä kokeilin myös kasvoille. Jos sinulla on tosi herkkä kasvojen iho niin en ehkä silloin suosittele kasvojen scrubbaamista, tai toki jos tekee varovasti niin voi kokeilla. Kosteus ja pehmeys säilyi myös kasvojen iholla hyvin.
Mansikka-scrubi
Mansikka-scrubissa oli sopivan voimakas, viehättävä, makea tuoksu. Tuoksu olisi kuitenkin voinut muistuttaa vielä enemmän mansikkaa. Sama kuin muissa scrubeissa, iho jäi sileäksi ja kosteutetuksi kaakaovoin, mansikansiemenöljyn ja sokerin ansiosta. Mansikka-scrubi on myös söpön värinen ja näköinen! Pienet mustat pisteet ovat oopiumiunikonsiemeniä, jotka sokerin kanssa kuorivat ihoa.
Banaani-kookos-kakkusaippua
Näistä seitsemästä testaamastani Gittes-tuotteesta ehdottomaksi suosikikseni selvisi tämä banaani-kookos-kakkusaippua. Rakastan banaania ja kookosta melkein missä muodossa tahansa ja saippuan muodossa se toimi tosi hyvin! Hyvien puhdistusominaisuuksien lisäksi kauraosa kuori samalla hellästi. Tuoksu oli ihana, ja se tuleekin kookoksen ja banaanin yhdistelmästä. Iho jäi sileäksi ja banaanintuoksuiseksi! 

Gittesin löydät Honkaluodon myymälän ja verkkokaupan lisäksi myös Facebookista :) Kommentoi, jos sinäkin olet kokeillut ja tykkäät Gittesistä!

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥