Tuesday, March 12, 2013

Kasvojen perushoito kotona

Oon jo kauan ollu aikeissa kirjottaa ees joskus jotai omaan alaani liittyvää, joten tässä olis! 

Vaikka ihotyyppejä on monia (normaali, kuiva, rasvoittuva, sekaiho + kaikki näistä voivat olla herkkiä) kaikkien kasvojen, niin miesten kuin naistenkin, perushoitoon kuuluu huolellinen puhdistus ja kosteutus. Erilaisille kasvoille on omanlaisensa hoitotuotteet:
  • kuivalle ja kosteusköyhälle kosteuttavia
  • rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle puhdistavia
  • herkälle rauhoittavia ja punoitusta laskevia
  • ikääntyvälle kiinteyttäviä ja elvyttäviä
  • yms.
Kasvot puhdistetaan aamuin illoin ihotyypille sopivalla puhdistusmaidolla, -voiteella, -geelillä tai -vaahdolla. Puhdistustuote huuhdellaan pois vedellä, jonka jälkeen koko kasvot pyyhitään esimerkiksi vanutyynyllä, joka on kostutettu ihotyypin mukaisella kasvovedellä. Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen. Jos kasvot eivät puhdistuneet kunnolla (esim. jos paljon meikkiä) voit tehdä puhdistuksen uudelleen. 

Puhdistuksen jälkeen kasvoille levitetään ihotyypin mukainen kasvovoide, jonka tehtävänä on kosteuttaa. Myös kaula ja decoltee kannattaa ottaa puhdistukseen ja kosteutukseen mukaan. Muista, että saippua ja vesi eivät sovi kasvojen puhdistamiseen, koska ne kuivattavat ja kuluttavat ihoa liikaa! Jos sinulla on silmämeikkiä, ne kannattaa poistaa silmämeikinpoistoaineella ennen kasvojen puhdistusta. Silmänympäryksille on omia voiteita ja geelejä, levitä se puhdistuksen jälkeen ennen kasvovoidetta sormenpäillä taputellen. Älä levitä suoraan luomelle, sillä se saattaa aiheuttaa turvotusta, koska silmänympärysiho on ohuempi kuin muu kasvojen iho. Silmänympärystuotteita voi käyttää myös huultenympärysiholla.

Jos haluat monipuolistaa kasvojen ihonhoitoa, käytä noin kerran viikossa kuorintaa. Niitä on saatavilla mekaanisina (sisältävät rakeita) ja entsymaattisina (voidemaisina). Kuorintatuotteenkin pitää olla ihotyypille sopiva. Mekaaninen sopii rasvaiselle ja voidemainen herkälle iholle, mutta kaikille muillekin ihotyypeille. Levitä tuote kasvoille (mekaanista voi pyöritellä, jotta rakeet pääsevät vaikuttamaan), anna vaikuttaa tuotekohtaisen ohjeen mukainen aika ja poista vedellä. Pyyhi kasvot lopuksi kasvovedellä. 


Koska kuorinta poistaa ihon kuollutta pintasolukkoa, iho tarvitsee sen jälkeen kosteutta. Kuorinta antaa muille hoitotuotteille paremman mahdollisuuden imeytyä. Kuorinnan jälkeen on järkevää käyttää ihotyypin tarvitsemaa naamiota. Naamioita on paljon erilaisia: voidemaisia, geelimäisiä, savimaisia ja kumimaisia. Levitä naamio kasvoille, anna vaikuttaa ohjeen mukaan, poista vedellä ja pyyhi kasvovedellä. Levitä sitten kasvovoide (myös silloin kuorinnan jälkeen vaikka et käyttäisikään naamiota). 

Lisää tehoa kotihoitoon saat seerumin käytöllä. Valitse ihotyypillesi sopiva seerumi ja levitä se kasvoille ennen kasvovoidetta. Seerumia voi käyttää jatkuvasti tai vain kuuriluontoisesti.


Parhaat kasvohoidot, ammattimaiset ihonhoitotuotteet ja -vinkit saat kauneudenhoitoalan ammattilaiselta, kosmetologilta!


kuva: http://weheartit.com/Terveisin Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥