October 11, 2013

Omena-kanelihillo

Aluksi haluan linkittää teille vanhan postauksen viime vuoden I love me -messuista! Kyseiset messuthan ovat taas tänä viikonloppuna (11.-13.10), mutta kuten joku saattoi jo Facebookista lukea, joudun harmikseni jättämään ne tänä vuonna väliin, vaikka sinne veloituksetta olisin päässytkin. Samalle viikonlopulle osui aikaa sitten sovitut PAM-porukan suunnittelupäivät Tampereella Lapinniemen kylpylässä. (Niistä tulossa todennäköisesti postaus) Mutta nyt hilloreseptiin! ♥

Tein vanhempien omenapuusta saaduista omenoista siis ihanaa omena-kanelihilloa! Itsetekemisessä on se hyvä puoli, että tietää mitä suuhunsa pistää ja mistä ainesosista tietty asia on oikeasti tehty. Markettien hillot kun ovat nykyään suurimmaksi osaksi sokeria.. En jaksanut alkaa ottaa selvää netin hankalista hillo-ohjeista, koska mulla oli vaan simppelisti puolikas muovipussillinen omenoita eikä kilomäärästä mitään tietoa, joten pilkoin kahden litran kattilan täyteen lohkoja +vettä :) Kaksi litraa kun ei ole kovin paljoa niin tein toisen hillosatsin, josta tuli hieman vähemmän. Sain hilloa yhteensä kolme erikokoista lasipurkkia säilöttäväksi ja kaksi rasiaa pakastettavaksi.. Kun omenat olivat todella pehmeitä, soseutin ne ja lisäsin luomuruokosokeria sekä kanelia. Sen jälkeen keittelin seosta vielä muutaman minuutin miedolla lämmöllä. 
Tarvitset:
-2 L kattila täyteen omenalohkoja
-vettä sen verran, että lohkot melkein peittyvät
-2 tl kanelia
-3 dl luomuruokosokeria

Yksityiskohtaisemman reseptin löydät tuttuun tapaan täältä!
Kuvat täältä.

Hyvää alkavaa viikonloppua!

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥