October 30, 2013

Vadelma-limejuustokakku

Uusin luomukseni! Pidän tätä juustokakkuna vaikka siihen ei itse tuorejuustoa tulekaan. Voihan tätä kutsua kakuksikin jos haluaa :) Ainesosiin kuuluu mm. kaurakeksejä, maapähkinävoita, limetin kuorta ja mehua, vadelmia, maustamatonta jogurttia, maitorahkaa ja vispikermaa. Jos ei tykkää limetin kirpsakasta mausta niin tätä ei kannata kokeilla! :) Jos sen sijaan rakastaa sitä raikasta makua kuten minä niin suosittelen lämpimästä kokeilemaan. Reseptin löydät myös täältä ♥


Vadelma-limejuustokakkuun tarvitset:


  • 50 g voita
  • 175 g kaurakeksejä
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • 4-5 liivatetta
  • 3 limettiä
  • 250 g maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta jogurttia
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • vadelmia
  • kookoshiutaleita
1. Murskaa keksit kunnolla, lisää pohjan muut ainekset joukkoon ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Maapähkinävoita kannattaa käyttää mikrossa hetki, jotta se pehmenee ja se on helpompi sekoittaa joukkoon :)

2. Liota liivatelehtiä 10 min runsaassa kylmässä vedessä.

3. Pese limetit hyvin ja raasta kuorta 1 tl ja purista mehua 3/4 dl.

4. Sekoita keskenään rahka, jogurtti, sokeri, limetin kuori sekä puolet mehusta.

5. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kuumenna loput mehusta kiehuvan kuumaksi. Liuota kuumaan nesteeseen liivatelehdet. Lisää se rahkaseoksen joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada seos pohjan päälle ja tasoita.

6. Vadelmat voit lisätä joko täytteen päälle ripottelemalla tai kuten minä tein, ripottele vadelmat pohjan päälle ja vasta sitten kaada täyte päälle. Näin kakkua leikatessa vadelmat tulevat hauskasti esiin. Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h tai mieluiten yön yli. Kun kakku on hyytynyt, koristele ripottelemalla kookoshiutaleita.







-Essi

2 comments:

  1. Aaai vitsi näyttää kyllä hyvältä! Vois varmana kyllä kokeilla :)

    http://finnishstylemafia.blogspot.fi/

    ReplyDelete

Thanks for your comment! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...