October 23, 2013

Suussa sulavat uunikasvikset

Tässä resepti ihaniin uunikasviksiin! Tehtiin näitä viime viikolla itsetehtyjen jauhelihapihvien seuraksi :) Ehkäpä parasta kotiruokaa mitä ollaan tehty! Nämä sopivat erinomaisesti syksyiseen iltaan!
Tarvitset:

-4-5 Bellarosa-perunaa
-1 punasipuli
-3 isoa tomaattia
-3 porkkanaa
-3 valkosipulinkynttä
-pieni kourallinen tuoretta persiljaa
-0,5 dl oliiviöljyä
-1 tl hunajaa
-pippuria
-merisuolaa
-muutama voinokare

Pese ja harjaa perunat hyvin. Kuori porkkanat ja sipuli. Pilko kaikki kasvikset isoiksi paloiksi ja lado kannelliseen uunivuokaan. Lisää mausteet, silputtu persilja ja pilkotut valkosipulinkynnet ja kaada öljy ja hunaja kasvisten päälle. Lisää lopuksi voinokareet. Pidä uunissa 225 asteessa noin tunti tai kunnes kasvikset ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Kypsyyttä voi kokeilla välissä hammastikulla. Itse tykkään näistä kasviksista sopivan pehmeinä, en liian mössöisinä :) Tomaatti saattaa joidenkin mielestä olla yllättävä valinta uunikasviksiin, mutta vaikka ne kutistuvat olemattomiksi, ne tuovat ihanaa mehukkuutta ja makua! Suosittelen nauttimaan näitä hyvän lihan kanssa!
Reseptin löydät myös Kotikokistani!


Terveisin Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...