Tarvitset:
-4-5 Bellarosa-perunaa -1 punasipuli -3 isoa tomaattia -3 porkkanaa -3 valkosipulinkynttä -pieni kourallinen tuoretta persiljaa -0,5 dl oliiviöljyä -1 tl hunajaa -pippuria -merisuolaa -muutama voinokare
Pese ja harjaa perunat hyvin. Kuori porkkanat ja sipuli. Pilko kaikki kasvikset isoiksi paloiksi ja lado kannelliseen uunivuokaan. Lisää mausteet, silputtu persilja ja pilkotut valkosipulinkynnet ja kaada öljy ja hunaja kasvisten päälle. Lisää lopuksi voinokareet. Pidä uunissa 225 asteessa noin tunti tai kunnes kasvikset ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Kypsyyttä voi kokeilla välissä hammastikulla. Itse tykkään näistä kasviksista sopivan pehmeinä, en liian mössöisinä :) Tomaatti saattaa joidenkin mielestä olla yllättävä valinta uunikasviksiin, mutta vaikka ne kutistuvat olemattomiksi, ne tuovat ihanaa mehukkuutta ja makua! Suosittelen nauttimaan näitä hyvän lihan kanssa! |
No comments:
Post a Comment
Thanks for your comment! ♥