Wednesday, December 11, 2013

Brownieita pavuista?

Vastaus otsikkoon on kyllä!

Monet ovat varmaan törmänneet ruokablogeissa mustapapubrownieiden resepteihin. Nyt minäkin sitten kokeilin, mutta kehittelin ihan oman reseptin! :) Lisäksi tein vadelma-chiahilloa. Sanoisin, että ensimmäisiksi mustapapubrownieiksi aika hyviä! Ja tuo hillo sopii niiden kanssa täydellisesti ♥



Mustapapubrowniet

-170 g mustapapuja (itse käytin GoGreenin)
-puolikas kypsä banaani
-1 dl kukkakaalia (pakasteena helpoin!)
-1 dl kaurahiutaleita
-3 munaa
-3,5 rkl tummaa kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
-2 rkl maissijauhoa
-1 tl leivinjauhetta
-1 tl vanilliinisokeria
-1 dl steviajauhetta (itse käytän Canderelin Green Steviaa)
-liraus eli 1/4 dl vahvaa kahvia

1. Huuhtele pavut juoksevan veden alla ja sulata kukkakaali. Lisää ne ja pavut kulhoon banaanin kanssa. Soseuta ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää munat sekä muut ainekset. Sekoita hyvin.
2. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla. Kaada taikina siihen ja tasoita. (Voit paistaa myös esim. piirakkavuoassa) Jos ainesosat moninkertaistaa, voi browniet tietenkin tehdä myös uunipellillä!
3. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Taikinan kuuluu lohkeilla uunissa pinnalta :)
4. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi. Parasta kuitenkin tulee kun annat sen olla jääkaapissa yön yli. 

Ei, se ei ole tummaa saaristolaisleipää vaan suussasulavia browniepaloja! Toki paloista voi leikata isompiakin, mutta tämän kokoiset ovat näppäriä syödä :)



Vadelma-chiahillo

-noin 160 g jäisiä vadelmia
-1 tl vanilliinisokeria
-1-2 rkl hunajaa
-1,5 rkl chiasiemeniä
-tilkka vettä

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä kunnes seos on tasaista ja hillomaista eli noin 10-15 min. Jäähdytä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli :)
Nauti browniepaloja ihanan vadelma-chiahillon kanssa :)


Mustapavut ovat mitä mainioin raaka-aine leivoksiin, terveellisiin sellaisiin! Ne ovat hyvin kuitu-, rauta- ja antioksidanttipitoisia ja lisäksi niissä on runsaasti B-vitamiineja sekä foolihappoa. Niistä löytyy myös A-, C- ja E- vitamiineja sekä kalsiumia, rautaa, magnesiumia, niasiinia, fosforia ja kaliumia. 


Chia-siemenet sen sijaan ovat yhtä ravinnerikkaita kuin mustapavut, tai enemmänkin! Chia-siemen sisältää noin 40% arvokkaita kasviöljyjä, noin 20% proteiinia, runsaasti kuitua, antioksidantteja, vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä mineraaleja, etenkin kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Siitä löytyy myös E-vitamiinia sekä omega 3 ja 6 rasvahappoja. 

PS: Jos haluat brownieista proteiinipitoisempia, kokeile lisätä taikinaan proteiinijauhetta, esimerkiksi suklaanmakuinen sopii varmasti hyvin! Mehukkuutta ja makeutta taikinaan saa myös lisäämällä esimerkiksi rouhittua tummaa suklaata! :)

Terkuin, Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥