December 23, 2013

Imelletty perunalaatikko ja simppeli porkkanalaatikko

Tässä omat versioni joulun klassikkolaatikoista! :)

Imelletty perunalaatikko by Essi
noin 5 annosta

-1 kg jauhoisia perunoita
-2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
-1,5 rkl luomuvoita
-4 dl täysmaitoa
-1 tl himalajan suolaa
Keitä perunat suolattomassa vedessä kuorineen. Kuori perunat kuumina, survo ja lisää vehnäjauho. Anna imeltyä kattilassa kannen alla 50-asteisessa uunissa (tai muussa lämpimässä paikassa) 3-5 tuntia. Kun seos on löysää ja imelää, lisää voi, maito sekä suola ja sekoita. Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen, ei aivan täyteen, jotta se ei kiehu yli. Kypsennä 150 asteessa 2-3 tuntia. Nam!! :)


Porkkanalaatikko by Essi
8-10 annosta

-1 kg porkkanoita
-5 dl vettä
-1 tl himalajan suolaa
-1,5 dl riisiä
-1,5 dl täysmaitoa
-1 muna
-ripaus pippuria ja himalajan suolaa mausteeksi
-korppujauhoja
1. Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä (5 dl vettä ja 1 tl himalajan suolaa, niin että vesimäärä peittää ne juuri ja juuri)
2. Ota porkkanoiden keitinvesi talteen ja keitä riisit siinä.
3. Soseuta riisin keittyessä porkkanat. Lisää maito, muna ja mausteet. Kun riisit ovat kypsiä, lisää ne soseeseen.
4. Kaada seos hyvin voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle hieman korppujauhoja. Paista 200 asteessa 45 minuuttia.



Makeutta molempiin laatikoihin saat halutessasi siirapilla: perunalaatikkoon 1 rkl ja porkkanalaatikkoon 0,5 dl :)


Hyviä joulun herkutteluhetkiä kaikille lukijoilleni!

Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥