Tuesday, May 27, 2014

Keväinen lehtikaalikeitto

Oon jo pitkään halunnut kokeilla lehtikaalia! Ja nyt sitten sain aikaiseksi. Keväthän on parsan ohella myös lehtikaalien aikaa! Maistelin sitä kyllä sellaisenaankin, mutta päätin kuitenkin kokeilla loihtia siitä keittoa. Ja hyväähän siitä tuli, yllättävän hyvää! Tässä reseptini :)
Lehtikaalikeitto by Essi
2 annosta

-reilu 75 g lehtikaalia
-0,5 dl herneitä
-1 dl hienonnettua sipulia
-1 valkosipulinkynsi
-0,5 rkl hirssijauhoja
-1,5 dl ruokakermaa
-4 dl vettä
-puolikas luomu kanaliemikuutio
-ripaus pippuria
-ripaus himalajan suolaa
-tilkka oliiviöljyä
Huuhtele lehtikaali ja poista lehtiruodit. Pilko kaali karkeasti (saksilla saa aika hyvin!) Kaada kattilan pohjalle tilkka oliiöljyä ja kuullota murskattu valkosipuli, herneet ja hienonnettu sipuli siinä. Lisää vesi, lehtikaali ja liemikuutio. Keitä kymmenisen minuuttia, lisää mausteet sekä hirssijauho ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja sekoittele vielä liedellä keskilämpötilassa. Annostele ja koristele palalla lehtikaalia. Nauti! :)

Lehtikaalihan on oikeaa superfoodia :) Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, proteiinia, kalsiumia ja rautaa. C-vitamiinia siinä on 2x enemmän kuin appelsiinissa. Se on myös monikäyttöinen, se sopii keittojen lisäksi smoothieisiin, pestoon, muhennoksiin, patoihin ja salaatteihin!


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥