Wednesday, May 21, 2014

PÄRNU 10.-12.5.14, osa 2

Matkakertomus jatkuu! Lauantaina melkein heti saavuttuamme hotellille, kävin varaamassa kauneushoitolasta vartalohoidon sunnuntai-aamulle. Ennen hoitoa kävimme syömässä maittavan aamupalan, josta menin suoraan hoitoon. Hoitoon sisältyi kahvikuorinta ja suklaakylpy! Hoidon kesto oli reilut 40 minuuttia ja hintaa 29 euroa. Hoito alkoi ihanan kahvikuorinta-aineen levittämisellä koko vartalolle. Sen jälkeen sain pulahtaa pore-kylpyammeeseen, jonka veteen lisättiin suklaajauhetta. Se liukeni kivasti veteen poreiden ansiosta ja tuntui kuin olisi kylpenyt oikeassa suklaassa :D Tämä kylpy teki ihosta pehmeän ja kosteutetun. En olisi millään halunnut nousta ammeesta, mutta kiertoajelu odotti!
Matkan hintaan kuului noin puolitoistatuntinen kiertoajelu Pärnussa. Kierto tapahtui omalla bussillamme ja mukana oli iloinen, suomea puhuva opas :) Kielistä puheen ollen, yllätyin reissulla siitä kuinka moni asiakaspalvelija osasi suomea Pärnussa. En todellakaan odottanut sitä, koska olin ajatellut että lähinnä vain Tallinnassa osataan suomea sen takia, että se sijaitsee niin lähellä Suomea ja sen kautta kuljetaan moniin muihin matkakohteisiin. Pärnussa tuli vastaan vain muutama asiakaspalvelija, joille puhuin englantia.
Kiertoajelu alkoi aamukymmeneltä. Kiersimme ensin lähiöitä ja hieman sivummallakin olevia alueita. Näimme paljon erilaisia kauniita taloja ja opas kertoi, että talot lämmitetään pääosin puulla, sen takia melkein jokaisessa pihassa oli puukasoja :) Omavaraisuutta on jonkin verran kuten ykkösosassa mainitsin, monessa pihassa oli kasvimaita ja puutarhoja. Opas kertoi myös paljon historiaa esimerkiksi tietyistä rakennuksista. Eräällä alueella kerrostaloja oli hauskasti monia erivärisiä. Lähiöiden jälkeen suuntasimme keskustaan ja opas esitteli suositun Rüütli-kävelykadun ja muita keskustan nähtävyyksiä. Ylitimme myös Pärnujoen ja kävimme pyörähtämässä satamassa. Näimme myös mm. Villa Ammenden ja Tallinnan portin.
Kiertoajelu päättyi keskustaan, josta lähdimme taas kiertelemään kaupoille. Kävin mm. ihanassa Sidonas-nimisessä vaateliikkeessä, josta tuli ostettua kivoja vaatteita ja kaunis laukku. Ostoksista teen myöhemmin oman postauksen :) Pääsimme takaisin hotellille bussin kyydissä parin tunnin kuluttua. Syömässä emme vielä käyneet, koska aamupala oli niin täyttävä, joten nälkä ei vielä ollut.
Veimme ostokset huoneeseen ja hetken kuluttua lähdimme kävelylle rannalle :) Olin ajatellut, että tuohon aikaan toukokuusta rannalla saattaisi olla vielä aika viileä tuuli, mutta ei! Tuuli oli itseasiassa hyvin lämmin. Alkutaipaleesta kävimme kurkistamassa naapurihotellissa (Tervise Paradiis). Rannalla oli ihanan rauhallista, voin vain kuvitella mikä ruuhka siellä on kesällä :D Joten olimme melko hyvään aikaan reissussa! Maisemat olivat älyttömän upeat. 
Kävimme nappaamassa "pientä" välipalaa rannan läheisyydessä sijaitsevasta Bravo Burger -kioskista. Menu oli monipuolinen ja laaja, itse otin kanatortillan ja Markus juusto-schnitzelin :D Herkkua molemmat! Eikä hinnalla pilattuja.
Ehdoton nähtävyys, jonka halusimme Pärnussa nähdä, olivat aallonmurtajat! Ne on rakennettu Pärnuun vuosina 1863-1864 keisarinna Katariina II:n käskystä. Aallonmurtajien kivet ovat peräisin Häädemeesten ja Kihnun rannoilta. Aallonmurtajilla estetään hiekan kasaantuminen Pärnujoen suistoalueelle. Molemmat murtajat ovat yli kaksi kilometriä pitkiä. Visitparnu.comin mukaan aallonmurtaja tunnetaan myös romanttisena kävelypaikka - ja sitä se kyllä olikin! Lisäksi joihinkin kiviin oli kaiverrettu nimiä ja vuosilukuja. Voin sanoa että aallonmurtajat ovat yksi Pärnun kauneimmista paikoista! :)
Rannan lähellä sijaitsee myös Raimond Valgren soiva patsas. Tämän virolaisen muusikon ja säveltäjän tunnetuimpiin sävellyksiin kuuluu mm. Saarenmaan valssi :)
Saavuttuamme takaisin hotellille rannalta, otimme noin tunnin päikkärit, jonka jälkeen menimme (minä, Markus ja pikkuveljeni) minigolfaamaan :) Huippuhauskaa! Paikka oli sisustettu jänskään tyyliin.
Golfin jälkeen illalla suuntasimme jälleen keskustaan syömään. Tällä kertaa taksilla, koska satoi aika paljon. Hintaa kyydille tuli kahden kilometrin matkalta 5,30. Ei ollenkaan paha verrattuna Suomen taksihintoihin. Valitsimme ravintolaksi Steffani Pizzarestoranin. Se on kiertoajelun oppaan mukaan Pärnun suosituin ravintola. Ja niin se kyllä näytti olevankin. Saavuttuamme paikalle, yhtään vapaata pöytää ei ollut. Odottelimme muutaman minuutin ja sopiva pöytä vapautui. Ravintolan menuun kuuluvat pizzat, salaatit, pikkusuolaiset, burritokset, pastat ja kasarit, jälkiruuat ja kahvijuomat. Otimme yhteiseksi alkupalaksi kinkku-juustoleipiä. Markus otti pääruuaksi pannupizzaa ja itse valitsin katkarapukasarin (taikinakuoren alla katkarapuja, uuniriisiä ja tilliä kermakastikkeessa). Vatsa täyttyi sen verran, että jälkkäriä ei jaksettu, mutta laskun yhteydessä saimme automaattisesti kaksi pientä suloista leivosta :)
Tässä kaikki tällä kertaa, kertomus jatkuu vielä yhden osan verran :)


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥