Mutta nyt tämän postauksen pariin! Tein pari viikkoa sitten aamupalaksi herkullista kvinoapuuroa! Aikaisemmin oon tehnyt kvinoaa lisukkeeksi pihvin kanssa, mutta en oikein onnistunut saamaan siitä irtonaista, joten ajattelin että jos siitä tulee puuromaista noin helposti niin miksenpä tekisi siitä puuroa. Kvinoa eli quinoa on ravinteikas ja proteiinipitoinen viljojen tapaan käytettävä kasvi. Se sisältää paljon valkuaista ja mineraaleja. Kvinoan valkuainen sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja sekä ravintokuitua, rautaa, fosforia ja magnesiumia. Kvinoa on myös luontaisesti laktoositon ja gluteeniton. Kvinoa muuten kannattaa huuhdella hyvin vedellä ennen käyttöä, koska siementen pinnalla on kitkerää saippuamaista saponiinia! Oman kvinoani ostin Punnitse & Säästä -liikkestä, mutta sitä saa nykyään monista hyvinvointiliikkeistä ja marketeista. Ja seuraavaksi maukkaan puuron ohje.
Kookos-vadelmakvinoapuuro
2 annosta
-4 dl kookosmaitoa
-1 dl vettä
-2 dl kvinoaa (saatavilla myös hiutaleina, mutta itse käytin siemeniä)
-2 dl pakastevadelmia
-0,5 dl intiaanisokeria (muukin sokeri käy / jätä halutessasi pois)
-ripaus suolaa
1. Laita nesteet kattilaan ja lisää suola.
2. Nesteen alkaessa kiehua, lisää hyvin huuhdeltu kvinoa ja keittele kunnes siitä tulee puuromaista.
3. Sekoita joukkoon vadelmat ja sokeri.
Puuron päällä ruusunmarjajauhetta ja auringonkukansiemeniä :)
-Essi
No comments:
Post a Comment
Thanks for your comment! ♥