Friday, May 2, 2014

Kolmen viljan kasvispihvit

YHTEISTYÖPOSTAUS GLUTEENITTOMAN MAAILMAN KANSSA

Tämän postauksen keskipisteenä näytepaketista ovat Gluteenittoman maailman luomulaatuiset gluteenittomat kolmen viljan kasvispihvit! Sarjan nettisivut kertovat näiden maistuvan erityisen hyvin omenasoseen tai tuoreen yrttirahkan kera. Itse näitä ainakin pidän suolaisina, mutta mikä ettei omenasosekin voisi sopia, täytyykin kokeilla joskus! Mutta tässä postauksessa kasvispihvit toimivat päivällisen osana :)
160 gramman paketista valmistuu noin 15 pihviä eli 2-3 annosta. Pihvit valmistuvat helposti: jauhoseokseen lisätään kiehautettua vettä, sekoitetaan ja annetaan tekeytyä 15 minuuttia. Sitten kuumennetaan pannulla esim. oliiviöljyä ja lisätään taikinaa lusikalla. Ohjeessa neuvotaan tasoittamaan kasa lastalla pihvin muotoiseksi, mutta itse sain lusikalla ihan hyvin. Sitten paistellaan molemmilta puolilta kullanruskeiksi :) Paketin takana on myös vinkkejä, miten perusreseptiä saa muunneltua. Jos haluat valkosipulisia pihvejä, lisää seokseen yksi murskattu valkosipulinkynsi. Jos haluat erityisen kuohkeita pihvejä, lisää taikinaan yksi kananmuna (me teimme tämän version). Tai jos haluat hienostuneita pihvejä, lisää taikinaan yksi pieni pilkottu sipuli, 60 g juustoraastetta ja hienoksi raastettuja vihanneksia (esim. porkkanaa, kesäkurpitsaa, purjoa, selleriä) tai 2 rkl hienoksi silputtuja yrttejä!
Ainesosaluettelo on hyvännäköinen; riisihiutale* 30%, tattarijauho*, hirssihiutale* 20%, maissijauho* 20%, vuorisuola, perunatärkkelys*, hiivauute, purjo*, porkkana*, yrtit* (persilja*, liperi*, timjami*, rosmariini*, basilika*, meirami*, kynteli*, oregano*), mausteet* (kurkuma*, valkopippuri*, muskottipähkinä*), sipuli* (*luomu) Voi sisältää pieniä määriä selleriä.

Paljon mausteita ja yrttejä, kaikki luomua eikä mitään epäilyttäviä ainesosia tai mömmöjä. Vaikka paketissa on merkintä, että se voi sisältää pieniä määriä selleriä niin eipä se sieltä onneksi maistu :) Ravintosisältö / 100 g on tällainen:

energiaa 338 kcal
proteiinia 9,5 g
hiilihydraattia 69,1 g
rasvaa 2,2 g
ravintokuitua 2,2 g
natriumia 1,0 g
Lisänä pihviä, salaattia ja paistettua sipulia sekä halloumijuustoa :) Pidin näistä kasvispihveistä todella paljon!! Vaikkakin Markus taisi tykätä vielä enemmän :) Mutta emme saaneet näistä ihan noin nättejä kuin paketin kuvassa :D Näissä on hyvä maku, eivätkä ne ole liian mausteisia. Voisin myös kuvitella tekeväni näitä monen muun ruuan kanssa eli nämä ovat monikäyttöisiä ja sopivat esim. lihan, kalan tai kanan kanssa. Tai ihan vaan salaatin kera :) Näistä on myös varmasti suunnaton apu keliaakikoille! Suosittelen!
PS: Miten sujui vappu? :)


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥