Saturday, January 3, 2015

Maukkaat tonnikalapihvit ja lisukeperunat

Moikka! Tämä resepti mun piti julkaista jo marraskuussa, mutta postaus on vaan roikkunut luonnoksissa. Joten nyt taitaa vihdoin olla aika kertoa nämä pari mahtavaa reseptiä :) Tällä kertaa luvassa on tonnikalaa ja sen kaveriksi herkullisia mutta simppeleitä perunoita!
Tonnikalapihvit, 6 kpl
gluteeniton

-2 prk tonnikalaa (öljyssä)
-2 munaa
-kourallinen juustoraastetta
-pippuria
-himalajansuolaa
-kuivattua tilliä
-2 rkl seesaminsiemeniä

Valuta tonnikalasta enimmät öljyt pois. Lisää kala muiden ainesten kanssa kulhoon ja sekoita hyvin. Muotoile seoksesta pihvejä ja paista oliiviöljyssä pannulla. 
Grilliperunat
gluteeniton

-mahdollisimman samankokoisia perunoita
-oliiviöljyä
-valkosipulijauhetta
-pippuria
-himalajansuolaa

Pese perunat hyvin, älä kuori. Keitä perunoita kiehuvassa vedessä kunnes ne ovat hieman pehmenneet (n. 10 min), ota ne sitten pois vedestä ja viipaloi haarukan ja terävän veitsen avulla poikittain. Asettele viipaleet uunivuokaan, lisää öljy ja mausteet ja paista 200 asteisessa uunissa kunnes perunat ovat rapeita ja hieman ruskeita. En katsonut kellosta aikaa vaan summamutikalla mentiin :)
Ahh! Nauti pihvit ja perunat yhdessä. Ylimmässä kuvassa näkyy myös salaatti, jota näiden lisukkeeksi teimme. Salaatti koostuu lehtikaalista, minitomaateista ja ripauksesta oliiviöljyä :)


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥