Wednesday, January 14, 2015

UUSI VUOSI 2015

Tämä postaus taitaa olla jo myöhässä, mutta eipä se kai ketään haittaa :) Uuden vuoden aatto meni kotona oleillen Markuksen ja Maijan kanssa; tehtiin mahtavaa ruokaa, löhöiltiin, katsottiin pari leffaa ja seurattiin kaupungin ilotulitusta. Tässä kuvakooste :)
Paita / Cubus
Treenihousut / Zalando
Tossut / Seppälä
Uuden vuoden menussa kinkku-juustotoasteja, pinaatti-tomaattisalaattia siemenillä, itsetehtyjä lohkoperunoita ja diy-majoneesia.
Jälkiruokana hieman terveellisempiä mokkapaloja. Taikinaan tarvitset 3 munaa, 2 dl palmusokeria, 1 rkl vaniljasokeria, 3,5 dl täysjyvävehnäjauhoja, 1 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta, 2 tl leivinjauhetta, 1,5 dl öljyä (itse käytin oliiviöljyä mutta esim. kookosöljy sopii myös) ja 1,5 dl maitoa. Kuorrutukseen tarvitset: 4 dl tomusokeria, 2 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 0,5 dl öljyä ja 4 rkl kahvia. Koristella voit kookoshiutaleilla ja pellavansiemenillä. 

Vatkaa ensin munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe sekä leivinjauhe ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Lisää öljy sekä maito ja sekoita kaikki varovasti tasaiseksi. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen kuivat aineet yhteen. Lisää öljy ja kahvi kunnes seos on sopivan notkeaa. Kaada kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi. Koristele, paloittele ja nauti :)
Vuoden ensimmäisen päivän tunnelmallinen taivas :)


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥