Monday, February 13, 2017

Helsinki 4.-5.2.17

Olimme Markuksen kanssa pienellä viikonloppulomalla Helsingissä helmikuun alussa! Pääkohteemme oli Apassionata-hevosshow, johon Markus osti mun synttärilahjaksi meille liput jo viime vuoden puolella. Olen halunnut jo pikkutytöstä asti nähdä Apassionata-shown, ja nyt vihdoin 24-vuotiaana pääsin sen näkemään! Koska show loppui myöhään, olimme varanneet Omenahotellista huoneen, johon jäimme yöksi.

Helsinkiin matkasimme edullisesti Onnibussilla. Perillä olimme yhdeltä ja suuntasimme ensiksi Kamppin Indiskaan. Sieltä mun oli tarkoitus löytää yksi tietty ihana vaate, jonka bongasin Indiskan sähköpostista, mutta kyseinen uusi mallisto ei vielä ollut liikkeeseen saapunut. No toki kysyin, että tuleekohan niitä Porin Indiskaan mutta eipä tietenkään tule :( Saatan ehkä tilata kyseisen vaatteen Indiskan nettikaupasta.. Sen jälkeen nautimme jäätelöä Ben&Jerry'sissä ja sitten otin vielä takeawaynä Starbucksista uuden Creamy Caramel latten. Nam! Seuraava kohteemme oli Forum, jossa tietysti eksyin Victorian Salaisuuksiin. Ystävällinen englantia puhuva myyjä auttoi löytämään oikean kokoisia alkkareita! Vielä pari tuoksua mukaan ja kassalle. Tässä kohtaa alkoi jo olla nälkä, joten päätimme piipahtaa syömään O'Learysiin, koska Markus on siellä ennenkin käynyt ja kokenut hyväksi! Markus otti hamppariaterian ja minä lohipastaa. Suosittelen kyllä käymään siellä, jos nälkä Helsingissä yllättää. Heillä on parikin eri toimipistettä. Ainoa miinus tuli siitä, että pöytiin ohjausta jouduimme odottamaan varmaan vartin verran, mutta se johtui vain siitä, että ravintola oli täynnä asiakkaita. Suosittu paikka siis!
Vasemmalla: Ben&Jerry'sin Satisfy My Bowl ja Save Our Swirled
Oikealla: O'Learysin lohipasta
VS-ostokset: Winter Cranberry body lotion, Snow Mint fragrance mist sekä Dreamy Vanilla fragrance mist

Ruuan jälkeen menimme viemään tavarat Omenahotellille kun ovikoodi alkoi toimia neljältä. Pian lähdimme jälleen matkaan, suuntasimme rautatieasemalle ja siitä junalla Pasilaan ja kävellen Hartwall-areenalle. Siellä oli pari muutakin paikalla! Esitys nimeltään Cinema of Dreams kesti väliajan kanssa vähän yli kaksi tuntia, mutta se kaksi tuntia meni kyllä nopeasti! Show oli upea, mutta samaan aikaan herkkä ja vauhdikas. Voi vain ihmetellä kuinka hyvin ihmisen ja hevosen välinen yhteistyö toimii! Söpöimpiä ehkä olivat pienen pienet ponit, jotka porhalsivat yhdessä ympäri esiintymisaluetta. Myöskin valjakot, joiden ohjastajat seisoivat hevosten selässä, olivat hurjia! Täytyy vain ihailla tuota tasapainoa!🐎
Apassionata 2017: Cinema of Dreams

Esityksen jälkeen palasimme samaa reittiä hotellille ja aloimme selata Foodoran ruokatarjontaa. Olimme aikaisemmin päivällä saaneet kadulla jaettavia alennuskuponkeja kyseiseen palveluun ja mikä jottei sitä voisi kokeilla! Päädyimme tilaamaan ravintolasta nimeltä Fafa's ja oli kyllä nappivalinta. Tilauksen teon jälkeen palvelusta voi seurata tilauksen edistymistä eli esimerkiksi "ravintola valmistaa annosta" ja "ruoka saapuu pian". Meidän ruokien tuloon meni vain 17 minuuttia! Hyvää palvelua ja hyvää ruokaa. Otin vegaanin meze-salaatin ja Markus otti pitan. Salaattiini kuului falafelia, salaattisekoitusta, kukkakaalia, tabulea, hummusta, matbuhaa, paistettua munakoisoa, tahinia ja pita-leipää. 
"If you can't stay, take me away" -Fafa's
Seuraavana aamuna nukuimme suht pitkään ja huone luovutettiin kahdeltatoista. Oli vielä hyvin aikaa kierrellä kaupunkia ja liikkeitä, sillä Onnibussi lähti vasta puoli kolme. Ensimmäisenä kävimme Sinellissä ja mukaan lähti kasa ihania tarra-arkkeja korttiharrastustani varten. Seuraava kohteemme oli Citycenterin LUSH. Vaikka tutustuin Lushiin jo vuonna 2012, niin edelleen rakastan tätä kosmetiikkamerkkiä! Ja miksi tällä kertaa valitsin Citycenterin toimipisteen niin siksi, että viimeksi kun Lushissa vierailin niin kävin nimenomaan Manskun liikkeessä. LUSH on siis käsintehtyä tuoretta kosmetiikkaa, joissa kohtaavat hyvät ainesosat sekä eläinkokeettomuus ja vegetaarisuus ja joissain tuotteissa myös vegaanisuus. Osa tuotteista myydään myös ilman pakkausta eli pakkauksesta ei tarvi turhaan maksaa eikä jätettä synny niin paljoa. "35 % Lushin tuotteista on tällä hetkellä pakkauksettomia ja pelkästään kiinteiden vartalovoipalojen ansiosta säästimme vuoden 2015 aikana 17 000 kg pakkausmateriaalia, sillä pakkauksia ei koskaan tarvinnut valmistaa." (LUSH Times: The Naked Truth) Olisin voinut viettää liikkeessä koko päivän tai ostaa kaiken itselleni, mutta kello kävi ja piti päättää muutama kiva purnukka, jotka veisin kotiin. Mukaan lähti huuli- ja vartalokuorintoja sekä kylpypallo (esittelen ne toisessa postauksessa).
LUSH Citycenter
Espresso House
Ostosten jälkeen kävimme vielä brunssilla/lounaalla Forumin Espresso Housessa. Ihana paikka! Valitsin pienen bulgur-fetasalaatin, tuorepuuron, vadelma-kardemumma-minimuffinsin sekä salted caramel latten. Markuksen lautaselta löytyi pariloitua kanaleipää sekä mysli-mustikkajogurttia. Vatsat täynnä sitten jonottamaan Kampin alakertaan Onnibussiin pääsyä :) Hieno reissu 💕


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥